Goodies berkualiti Tag

Salam uollss..   Macam nak kawen sekali lagi jer bila gugel pasal kawin-kawin neh. Ehemm. Dengan orang yang sama okeyyy. Hehehe. Jom kita gugel pasal tema kaler peach. Sesapa yang pilih kaler peach untuk tema korang memang dah tak salah pilih dah. Memang cantik sangat kaler peach...

Kursus kahwin atau kursus pra perkahwinan telah diwajibkan kepada bakal pengantin sejak tahun 1990’an lagi yang mana ianya bertujuan untuk mendedahkan bakal pengantin kepada kehidupan sebenar pasangan sebelum dan selepas perkahwinan. Ianya mengandungi hukum-hakam perkahwinan, soal hubungan pasangan dan keluarga, proses dan prosedur perkahwinan serta kisah-kisah...

Bila mengenangkan pasal kahwin, memang banyak yang remeh. Itu belum ambil kira tentang borang-borang yang perlu dilengkapkan. bak kata pepatah “Bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian” betul tak? Untuk mengelakkan bakal-bakal pengantin buat kerja dua kali, sebelum ada sesiapa buat silap… jom Wanista kongsikan prosedur yang perlu...

Sebut sahaja soal sambutan hari lahir, insan yang paling gembira adalah kanak-kanak. Yalah mana tidaknya masa inilah untuk mereka menjemput kesemua rakan-rakan mereka untuk meraikan majlis tersebut.   Namun ada segelintir ibu bapa yang buntu untuk menyediakan keperluan bagi sambutan birthday party. Biasanya perkara ini terjadi kepada...

Adakah anda cuba untuk menyimpan wang untuk bulan madu anda?   Tidak mudah untuk membuat bajet untuk bercuti, tetapi tip-tip ini dapat membantu.   Pertimbangkan idea ini untuk bulan madu yang indah dan berpatutan: Fikirkan lokasi dan garis masa. Berapa lama anda bercadang untuk berbulan madu? Di mana anda...

Assalamualaikum. Hi. Kami nak cerita sikit tentang tema dinner sebab ramai yang tanya macam mana nak pilih confuse nak pilih yang mana. Firstly kena lah tengok tema last year atau last 2 year punya. So tak ada lah tetamu yang nak datang tu complain "last...

Jika anda adalah anak yang pertama kahwin dalam keluarga atau mempunyai ibu bapa yang moden, 6 perkara ini diharap dapat membantu anda sekeluarga.   #1: Mas kahwin, wang hantaran untuk majlis nikah. Hal-hal ini selalunya dibincang dahulu sesama keluarga pasangan sebelum majlis pertunangan berlangsung. Selalunya pihak lelaki...

bookcafe EVENT DETAILS 1. Date/time:  Nikah Resepsi  Bertandang  Venue:  Nikah Resepsi Bertandang   Guest Count:  Nikah Resepsi Bertandang Color Theme & concept: Nikah: Resepsi:  Bertandang: 8 - 6 BULAN SEBELUM Bagi pengantin lelaki dan perempuan: Berbincang hal-hal perkahwinan (adat perkahwinan) dengan ibu bapa dari kedua-dua belah pihak bakal pengantin. Menentukan perbelanjaan yang akan dikeluarkan oleh kedua-dua belah pihak pengantin...

Senarai budget disediakan bagi memastikan setiap pengantin lelaki, tidak dibebani kos tersembunyi. Setiap kos yang ditulis bagi memastikan pengantin lelaki mempunyai duit yang mencukupi, dan tidak perlu berhutang. Ia membantu kita mendisplinkan diri dan keluarga supaya tidak membelanjakan di luar kemampuan kita. Sebelum membuat senarai, kita...

  Jika kita tinjau dimajlis-majlis perkahwinan yang dihadiri, memang pelbagai tema dan bentuk cenderahati yang kita temui. Ada cenderahati unik berupa kantungan kecil makanan, bahan seramik, sapu tangan, CD Nasyid, minyak wangi, tasbih, bunga telur, kotak ukiran kayu dan banyak lagi dari doorgift murah sehinggalah semahal-mahalnya..   Untuk mendapatkan cenderahati yang tidak kurang menariknya ialah towel cake yang berbagai...

WhatsApp chat