Tips Kurus Sebelum Kahwin

By : Emy

Sumber dari Mohd Isa

 

  • Setkan minda nak kurus
    Pastikan anda lakukan bersungguh-sungguh. Jika mahu lakukan harini, buat pada hari itu juga. Jangan tangguh nak buat esok, lusa atau minggu depan!
  • Pelajari ilmu tentang kalori
    Adakah anda tahu kalori lebih banyak terbakar semasa anda tidur? Jika mahu kurus senang sahaja. Anda hanya perlu ambil kalori yang perlu sahaja dalam sehari!
  • Makan dalam kuantiti sikit
    Anda boleh makan banyak kali tapi make sure dalam kuantiti yang sikit sahaja! Simpan sedikit biskut dalam beg jika perlu dan pastikan kandungan fiber yang tinggi okay!
  • Elakkan makan pada waktu malam
    Tahukah anda makan pada waktu malam akan lebih buat anda senang gemuk? Ini kerana badan kita memerlukan 4 jam untuk menghadam makanan. Jika tidak cukup 4 jam, ia akan jadi lemak!!! Jadi seeloknya makan sebelum atau selepas waktu maghrib.
  • Banyakkan minum air masak
    Anda perlu minum 2-3 liter atau 8 gelas air sehari tau!
  • Senaman
    Anda perlu bersenam selama 30 minit setiap hari! Lakukan lah zumba, jogging atau berjalan di taman juga sudah memadai.
  • Pantang ais atau air manis
  • Jangan makan FAST FOOD
  • JANGAN MENGALAH!

Anyway, anda atau sesiapa kenalan anda tengah mencari doorgift unik tapi murah untuk majlis yang akan datang?? Kami ada semua yang anda mahu!

KLIK SEKARANG! https://reemdoorgift.com/product-category/pakej-promo/

         

      

Tips Memilih Warna Tema Untuk Pengantin

By : Emy

Pemilihan tema haruslah dipilih dengan betul supaya anda lebih menonjol pada hari penting! Ini ada beberapa tips yang boleh dijadikan rujukan.

Warna baju pengantin

Sumber dari shopee

Bagi yang memilih warna kegemaran anda, pastikan warna tersebut sesuai dengan warna kulit anda. Jika anda berkulit cerah, jangan memilih warna yang terlalu terang supaya tidak tenggelam.

Manakala untuk badan yang berisi, pilih baju yang berwarna gelap supaya anda nampak lebih slim! Anda boleh minta tukang jahit supaya menghiasi baju anda dengan manik atau lace dibahagian berisi supaya tidak kelihatan sarat

Pelamin

Sumber dari jumiesamsudin

Pemilihan warna pelamin adalah sangat penting supaya menaikkan lagi anda di atas pelamin. Elakkan warna yang pelamin yang sama dengan baju. Sebaiknya pelamin berwarna putih atau warna-warna lembut. Hiasi juga dengan bunga yang warna sepadan supaya gambar anda lebih cantik dan berseri!

Baju pengapit atau baju keluarga

Sumber dari Utusan Online

Pilih warna lembut dan tidak kontra untuk baju pengapit dan baju keluarga agar anda kelihatan lebih menonjol pada hari penting anda. Sekali gus gambar perkahwinan anda kelihatan lebih indah dan sempurna!

 

Anyway , anda dah ada doorgift ke belum? Atau masih tengah mencari doorgift? Jangan risau, kami anda!

KLIK SEKARANG! https://reemdoorgift.com/product-category/pakej-promo/

     

 

Tips Berkahwin Tanpa Berhutang

By: Emy 

Sumber dari bercinta selepas nikah

  1. Buat majlis ikut kemampuan sendiri. Elak daripada buat LOAN! 
  2. Pelamin dan meja tak perlu bunga beribu kuntum. Seeloknya diy je sendiri dengan saudara mara atau kawan-kawan sekaligus dapat merapatkan hubungan!
  3. Sebaiknya maksimum baju pengantin 2 helai sudah cukup. Tak perlu tukar tukar pakaian.
  4. Kalau akad nikah dan bersanding pada hari yang sama, cukup sekali make up sahaja
  5. Berbulan madu di tempat yang murah dan anda mampu sahaja. Tak perlu pergi ke tempat yang mengeluarkan belanja yang banyak semata-mata hanya nak impress orang lain!
  6. Beli doorgift or goodies yang setakat anda mampu sahaja. Tak perlu tempah yang mahal mahal!

 

Berkenan doorgift tersebut, kami ada doorgift yang anda mampu milik dengan pelbagai jenis doorgift yang unik!

KLIK SEKARANG! https://reemdoorgift.com/product-category/alat-tulis/
           

  

Tips gambar perkahwinan cantik

By : Emy

 

  • Pilih waktu yang sesuai.  Kalau anda ambil gambar pada waktu tengahari, pastinya matahari tengah terpacak diatas kepala kita kan? Keadaan tersebut pasti menyukarkan pengantin kerana cuaca yang panas dan anda tidak dapat fokus untuk bergambar
  • Selesa. Keselesaan adalah perkara utama. Pastikan anda pilih atau alter baju mengikut kesesuaian. Jika tidak selesa untuk bergerak dengan baju tersebut, sebaiknya alter sebelum majlis berlangsung.
  • Main dengan baju anda. Pose dengan menggunakan setiap potensi baju kahwin tersebut. Lebarkan gaun meleret tersebut pada tangga, lantai atau sebagainya!

Sumber dari pesona pengantin

  • Minta tolong rakan atau ahli yang terdekat. Selalunya pasangan anda tidak perasan jika ada cela pada make up, baju atau apa apa pada diri anda. Bawa kawan untuk menemani anda dan pasangan ke photoshoot. Mereka boleh tolong untuk touch up atau menguruskan apa apa yang kurang. Jangan lupa bagi upah tau! hehe
  • Ambil inspirasi dari gambar orang lain. Pasti ada gambar perkahwinan orang lain yang membuat kita teruja kan? Jadi ini la masanya untuk melakukan pose yang sama! Beritahu jurugambar anda tentang impian tersebut dan mungkin dia dapat menambah idea untuk menghasilkan gambar yang lebih BOOM! 

Sumber dari iluminasi

Dengan tips ini, pasti gambar wedding anda BOMBASTIK! 

so, jom bombastik kan lagi wedding anda dengan doorgift kami yang unik!

KLIK SEKARANG! https://reemdoorgift.com

   

    

 

Cara Mengurangkan Bajet Perkahwinan Anda

By: Emy

Sumber dari shada ahmad

  • Tetapkan jumlah bakal tetamu yang akan hadir. Dari situ anda dapat mengira bajet untuk membeli doorgift, makanan dan sebagainya
  • Elakkan daripada menempah baju pengantin yang baru kerana menyewa baju adalah lebih murah!
  • Adakan majlis akad nikah dan persandingan pada satu hari! Misalnya, akad nikah pada waktu pagi manakala persandingan dan kenduri boleh dilakukan pada waktu tengahari. Jika mahu lakukan secara berasingan, anda mungkin boleh hadkan jumlah tetamu seperti hanya saudara terdekat sahaja untuk majlis akad nikah
  • Membuat sendiri hantaran kahwin! Sudah pastinya hantaran itu lebih murah daripada beli di kedai.
  • Untuk hiburan majlis, sebaiknya menggunakan perkhidmatan DJ yang dapat memainkan lagu yang menarik serta acara karoake. Lebih meriah dan murah tau!

Selain daripada itu, cara mengurangkan bajet adalah dengan beli doorgift yang unik tapi murah! Mana nak dapat tu? Jangan risau! Kami ada!

Layari website kami untuk ketahui lebih lanjut! https://reemdoorgift.com/


     

Inspirasi Kek Hantaran

By : Emy

Gambar dari ikahwin

√Kek berwarna putih yang dihiasi dengan bunga memberikan efek vintage

Image result for kek hantaran simple

Gambar dari inspiredcaketeer

√Hiasan bunga melingkar pada kek kelihatan sangat cantik, kemas dan menarik!

 

Image result for kek hantaran simple

Gambar dari begitulahkisahnya

√Memerlukan sesuatu yang simple? Pilih kek dengan penggunaan satu ton warna dan dihiasi dengan satu bunga yang besar untuk menaikkan seri kek anda

 

Related image

Gambar dari pecanbutterscotch

√Kek berwarna putih tidak semestinya perlu dipadankan dengan hiasan berwarna pastel tau! Serlahkan kek anda dengan hiasan berwarna kontra! Sudah pastinya unik dan menarik!

 

Gambar dari ikahwin

√Suka warna monochrome? ini lah kek nya! Super modern dan sangat unik !

Okay settle bab kek ! Now, doorgift pulak! Tahu tak sekarang kami ada PROMO SALES RM1??? Dah tengok ke belum? Kalau belum, cepat tengok sekarang! LIMITED TIME OFFER OKAY!

KLIK SEKARANG https://reemdoorgift.com/product-tag/rm1-ke-bawah/

       

Cara menghilangkan stress ketika membuat persiapan kahwin

By: Emy

Gambar diambil dari sociolla

RELAKS

Relaks satu hari ! Jangan fikir apa apa berkenaan majlis anda. Buat apa yang anda enjoy seperti layan drama, kemas rumah atau sebagainya.

MAKAN

Semasa sibuk memikirkan majlis mesti anda jarang makan yang sedap sedap kan? Jadi makan lah sesuatu yang sedap walaupun ia mahal! Turutkan semua yang telah anda craving selama ini! Biar mahal janji tak stress!

LUANGKAN MASA BERSAMA KAWAN

Mungkin anda sering menolak ajakan kawan untuk lepak bersama kerana sibuk. Kali ni cuba luangkan masa bersama kawan kawan dengan menonton wayang, karaoke atau sebagainya!

Dan last cara untuk hilangkan stress! Dengan lihat doorgift yang super unik dan comel! Yang pastinya sesuai dengan majlis anda!

KLIK SEKARANG!! https://reemdoorgift.com/product-category/item-baru/

      

Idea Hiasan Pelamin Cantik

By : Emy

Gambar diambil dari Hafizudin Hamdan

Pelamin menjadi cantik dan kemas dengan set jambangan yang diatur tersusun serta juraian langsir yang diikat rendah menghasilkan efek ‘flowy’.

Gambar diambil dari planetpengantin.com

Gabungan bunga dan kayu palet. Menggunakan kayu palet sebagai background pelamin dengan hiasan tiga warna bunga iaitu biru, putih, dan merah jambu sebagai penaik seri pelamin.

Gambar diambil dari Utusan Online

Jika anda mahukan sesuatu yang simple, anda boleh bersederhana dengan dekorasi background pelamin. Cuma penuhkan pelamin dengan bunga sebagai penyeri.

Gambar diambil dari Wanista

Penggunaan warna yang minmal dan efek cahaya yang bersesuaian akan menghasilkan pelamin yang kelihatan mewah dan ekslusif.

Bab pelamin dah wow sangat! Jadi bab doorgift pun mesti la kena unik macam pelamin juga! Jangan risau, kami ada doorgift yang anda perlukan!!!

KLIK SEKARANG! https://reemdoorgift.com/product-category/kipas/

        

4 Tips Pemilihan Lokasi Perkahwinan

By: Emy

Gambar diambil dari pesonapengantin

 

  1. LOKASI YANG MUDAH DICARI

Pilih lokasi yang berdekatan dengan majoriti tetamu anda dan paling penting untuk senang dicari.

 

  1. RUANG

Pastikan ruang majlis anda bersesuaian dengan jumlah tetamu yang dijangka akan hadir. Ianya supaya kesemua tetamu anda berasa selesa dengan ruang yang luas dan tidak sempit.

 

  1. KAWASAN PARKING

Kawasan parking adalah perkara penting apabila melakukan majlis kerana tetamu akan menaiki kereta dan jarang menggunakan public transport. Jadi, pastikan sekitar majlis anda mempunyai ruang parking yang luas.

 

  1. BAJET
    Apa-apa pun dalam memilih lokasi majlis, anda hendaklah mempunyai bajet yang mencukupi dan bersesuaian dengan lokasi yang dipilih. Seeloknya rancang bajet terlebih dahulu dan bincanglah bersama keluarga.

Fuh! Bab pilih lokasi dah settle! Anda tercari-cari doorgift yang menarik pula?? Okay anda berada di tempat yang betul!!!!

Klik untuk doorgift yang unik dan superrrrrr murah!!
https://reemdoorgift.com/

3 jenis kasut untuk pengantin lelaki

By : Emy

Mesti pening fikir nak pakai kasut apa untuk majlis nanti kan??

Meh kita suggest sikit!

Kasut Derby

Gambar diambil dari iKahwin

  • kasut bertali
  • sesuai untuk kelihatan formal dan sedikit kasual

Kasut Oxford

Gambar diambil dari maskulin

Ia mungkin sama dengan kasut Derby tapi beza tau! Derby open laces manakala oxford pula closed laces

Kasut Loafer 

Gambar diambil dari budakbandunglaici

Ia boleh menjadi sesuatu yang kasual mahupun formal. Bergantung kepada tekstur pembuatannya.

  • Jika mahukan kasual atau semi kasual, anda boleh pilih loafer jenis kain atau suede
  • Jika mahukan yang formal, anda boleh pilih loafer kulit dengan kemasan yang berkilat

Yeay! soal kasut dah settle! Bab doorgift pulak! Ha dah ada ke belum?! Apa-apa pun, anda dah dengar gosip hangat ke belum?? Sekarang tengah ada promo RM1 tau! Cepat!!

https://reemdoorgift.com/product-tag/rm1-ke-bawah/