Makanan untuk kulit sihat kepada bakal pengantin

By: Emy

Anda bakal pengantin? Ada masalah kulit dan nak kulit sihat? Cantik? Meh baca!

1.Yogurt

Yogurt sangat bagus untuk merawat masalah kulit seperti jerawat dan masalah kelemumur. Yogurt juga boleh dijadikan sebagai masker wajah. Tujuan nya untuk mendapatkan muka yang lebih bersih dan licin. Jadi, bila nak make up nanti pun senang. Tak perlu bersusah payah make up tebal-tebal sebab kulit muka dah cantik!

DAN, Sebaiknya gunakan yogurt yang ‘low sugar’ atau ‘low fat‘.

2. Makanan laut

Gambar diambil dari https://www.crownmelbourne.com.au/restaurants/casual/kitchen-workshop/info-booking

Makanan laut ni banyak manfaatnya untuk kulit cantik! Tahu tak? Makanan laut dapat membantu melembapkan kembali kulit anda yang kering dan mengalami inflamasi. Selain itu, kulit anda akan tampak lebih muda dan bebas dari jerawat. Confirm pengantin akan berseri pada majlisnya nanti! WOW! BESTNYA!

3. Vitamin C

Gambar diambil dari https://modaycenter.com/vitamin-c-vitamin-month/

Vitamin C adalah penting untuk pelbagai fungsi fisiologi seperti pembentukan kolagen. Beberapa istilah yang sering digunakan adalah L-Ascorbic Acid, Ascorbyl Palmitate, atau Magnesium Ascorbyl Phosphate.  Fungsi vitamin c ini adalah sangat penting kerana ia dapat melindungi kulit dari kerusakan yang disebabkan oleh paparan sinar ultraviolet dari matahari. Selain itu, ia juga dapat mencegah dari terjadinya kulit kering.

4. Sayur-sayuran Berwarna

Seperti yang kita tahu, sayur mempunyai pelbagai khasiatnya terutamanya untuk kulit tau! Sayuran berwarna seperti lobak merah, bayam dan ubi dapat mampu membantu mencegah penuaan semulajadi  serta kerosakan sel yang mengurangi risiko kanser kulit.
Selain itu, pengambilan bayam setiap hari dapat membersihkan kulit dari luar dan dalam.

Ha! ada sebarang majlis dalam masa terdekat tapi taktahu nak bagi souvenirs kat tetamu? Meh cuci mata sekarang tengok produk kami yang super duper unik ni! 

KLIK SEKARANG!! https://reemdoorgift.com/product-category/box/

        

 

 

 

Leave a Comment