Checklist Majlis Hari Jadi/Birthday Party

Checklist Majlis Hari Jadi/Birthday Party

Image result for birthday party

Sebut sahaja soal sambutan hari lahir, insan yang paling gembira adalah kanak-kanak. Yalah mana tidaknya masa inilah untuk mereka menjemput kesemua rakan-rakan mereka untuk meraikan majlis tersebut.

 

Namun ada segelintir ibu bapa yang buntu untuk menyediakan keperluan bagi sambutan birthday party. Biasanya perkara ini terjadi kepada ibu bapa yang pertama kali mahu mengadakan sambutan hari lahir anak mereka.

 

Jadi kali ini kami sedia 5 keperluan yang seharusnya ada ketika birthday party berlangsung.

 

 

Image result for birthday party

 

  1. Tema

 

Tema memainkan peranan penting dalam sesuatu majlis kerana ianya akan menyerikan lagi sambutan hari lahir yang bakal diadakan.

Biasanya tema yang dihasilkan mengikut minat anak anda terhadap sesuatu perkara. Ini akan memberikan anak ada kegembiraan yang berpanjangan semasa majlis berlangsung.

 

Nak lagi meriah, anda sekeluarga serta tetamu mengaya kostum mengikut tema yang telah ditentukan. Barulah nanti dalam gambar nampak kemas dan terpancar tema yang dipilih.

Image result for birthday party

  1. Jemputan

 

 

Sebut sahaja bab jemputan, ini perkara penting yang perlu diambil kira oleh ibu bapa sebelum mengadakan sambutan hari lahir anak anda.

 

Jemputan haruslah didahulukan dengan rakan-rakan anak anda kerana majlis tersebut akan lebih meriah apabila dikelilingi oleh sahabat handal disamping dihadiri oleh keluarga terdekat.

Pastikan jemputan yang dialu-alukan itu tidak melebihi bajet yang ditetapkan.

Image result for birthday party

  1. Lokasi

 

 

Lokasi birthday party juga memainkan dalam sesuatu majlis dan kebiasaannya mengikut tema yang ditetapkan.

Namun jika tetamu anda dipenuhi oleh kanak-kanak, elakkan untuk mengadakan birthday party di tepi laut ataupun kolam untuk menggelakkan perkara yang tak diingini berlaku.

 

Selain mengadakan majlis di rumah, lokasi seperti KFC mahupun McDonald’s yang menyediakan khidmat birthday party juga memudahkan anda untuk mengadakan majlis kerana ianya telah pun tersedia.

 

 

 

Image result for birthday party

 

 

  1. Goodies Bag

 

 

Sekiranya bajet anda mencukupi tidak salah untuk anda memberi goodies bag kepada tetamu yang datang tanda terima kasih kerana memeriahkan majlis anda dan sebagai tanda pertukaran hadiah yang diberi kepada anak anda.

 

 

 

Pemberian goodies bag ini juga akan membuatkan kanak-kanak yang datang bersama gembira dan pastinya selepas ini mereka tidak akan melepaskan peluang untuk hadir ke majlis anda lagi.

Image result for Tropicana Twister

  1. Minuman

 

 

Telah menjadi kebiasaan dalam bithday party untuk mempunyai kek yang menjadi kesukaan anak anda.

 

Namun ada sesetengah ibu bapa menjadikan kek dan makan ringan lain sebagai menu utama sehingga terlupa minuman yang perlu disediakan.

Biasanya tuan rumah akan menghidangkan minuman yang sering kita lihat di majlis-majlis lain.

 

Apa kata kali ini, anda cipta kelainan ketika menyambut birthday party dengan menghidangkan minuman yang kaya dengan jus sebenar seperti Tropicana Twister.

 

Bila anda hidang sahaja minuman Tropicana Twister terutamanya Orange Juicy Burst ini pastinya ramai tetamu anda yang tidak akan berganjak selagi majlis belum tamat.

 

Yalah mana tidaknya rasa minuman Tropicana Twister ini akan memberikan anda *3 kali lebih jus buah pulpa.

 

Setiap botol Tropicana Twister dipenuhi dengan rasa yang memukau, isi jus sebenar dan vitamin yang terkandung dalam botol minuman itu pastinya dinikmati dengan menyelerakan oleh tetamu anda.

 

Menarik lagi, Tropicana Twister yang yang hadir dengan berwajah baru kini bersaiz kecil dan sangat sesuai untuk tetamu anda yang kebanyakkan terdiri daripada kenalan anak-anak anda.

 

 

Meskipun hadir dalam saiz 1.5L dan 355ml, namun kenikmatan rasa jus sebenar yang terdapat dalam botol tersebut pasti buatkan tekak tetamu anda sentiasa segar.

 

Jadi kepada ibu bapa yang inginkan kelainan dalam majlis sambutan hari lahir anak anda jangan lupa gunakan tips kelima ini!

 

Semoga majlis sambutan hari lahir anda akan lebih meriah dengan Tropicana Twister.

 

*Dibandingkan dengan isi buah oren Tropicana Twister Fruit Pulp

 

Mari dapatkan doorgift dengan kami 🙂

KLIK SEKARANG! https://reemdoorgift.comWhatsApp chat