Idea Hiasan Pelamin Cantik

By : Emy

Gambar diambil dari Hafizudin Hamdan

Pelamin menjadi cantik dan kemas dengan set jambangan yang diatur tersusun serta juraian langsir yang diikat rendah menghasilkan efek ‘flowy’.

Gambar diambil dari planetpengantin.com

Gabungan bunga dan kayu palet. Menggunakan kayu palet sebagai background pelamin dengan hiasan tiga warna bunga iaitu biru, putih, dan merah jambu sebagai penaik seri pelamin.

Gambar diambil dari Utusan Online

Jika anda mahukan sesuatu yang simple, anda boleh bersederhana dengan dekorasi background pelamin. Cuma penuhkan pelamin dengan bunga sebagai penyeri.

Gambar diambil dari Wanista

Penggunaan warna yang minmal dan efek cahaya yang bersesuaian akan menghasilkan pelamin yang kelihatan mewah dan ekslusif.

Bab pelamin dah wow sangat! Jadi bab doorgift pun mesti la kena unik macam pelamin juga! Jangan risau, kami ada doorgift yang anda perlukan!!!

KLIK SEKARANG! https://reemdoorgift.com/product-category/kipas/

        

4 Tips Pemilihan Lokasi Perkahwinan

By: Emy

Gambar diambil dari pesonapengantin

 

  1. LOKASI YANG MUDAH DICARI

Pilih lokasi yang berdekatan dengan majoriti tetamu anda dan paling penting untuk senang dicari.

 

  1. RUANG

Pastikan ruang majlis anda bersesuaian dengan jumlah tetamu yang dijangka akan hadir. Ianya supaya kesemua tetamu anda berasa selesa dengan ruang yang luas dan tidak sempit.

 

  1. KAWASAN PARKING

Kawasan parking adalah perkara penting apabila melakukan majlis kerana tetamu akan menaiki kereta dan jarang menggunakan public transport. Jadi, pastikan sekitar majlis anda mempunyai ruang parking yang luas.

 

  1. BAJET
    Apa-apa pun dalam memilih lokasi majlis, anda hendaklah mempunyai bajet yang mencukupi dan bersesuaian dengan lokasi yang dipilih. Seeloknya rancang bajet terlebih dahulu dan bincanglah bersama keluarga.

Fuh! Bab pilih lokasi dah settle! Anda tercari-cari doorgift yang menarik pula?? Okay anda berada di tempat yang betul!!!!

Klik untuk doorgift yang unik dan superrrrrr murah!!
https://reemdoorgift.com/

Tugas bridesmaid semasa perkahwinan

Pernah dipilih oleh sahabat menjadi seorang bridesmaids di hari pernikahannya? Menjadi seorang bridesmaids itu bukan hanya memakai gaun seragam sahaja tetapi disebalik itu mereka memiliki peranan dan tugas besar untuk membantu acara pernikahan menjadi lebih lancar dan yang lebih tepatnya membantu keperluan pengantin wanita.

Menjadi seorang bridesmaid perlu memiliki peranan yang sangat penting bagi seorang pengantin wanita. Selain dari membantunya pada hari pernikahan, bridesmaids juga perlu membantu sejak beberapa bulan sebelum nya lagi

Sumber dari seputarpernikahan

Ini adalah senarai tugas  apa bridesmaids perlu ketahui  :

  1. Menemani Bakal Pengantin Wanita Membeli Keperluan Persiapan Pernikahan
  2. Menjadi Pendengar Yang Baik
  3. Membantu Mengatasi Wedding  Drama
  4. Memegang Baju Pengantin
  5. Menjaga Barang Penting Pengantin Wanita
  6. Steaming Wedding Dress
  7. Mengingatkan Keperluan Kecil
  8. Memastikan Pengantin Wanita Makan Pada Waktunya

Jadi, tugas bridesmaid ni bukan hanya untuk bergambar sahaja tau. Sebagai rakan karib kepada si pengantin, kita perlu lah membantu pengantin di hari bahagia nya.

*Kepada bakal pengantin di luar sana, anda semua dah ade doorgift belum untuk majlis perkahwinan nanti? Sekarang masih ade promo RM 1 dan ada item baru !!! Jadi jangan lepaskan peluang anda

3 jenis kasut untuk pengantin lelaki

By : Emy

Mesti pening fikir nak pakai kasut apa untuk majlis nanti kan??

Meh kita suggest sikit!

Kasut Derby

Gambar diambil dari iKahwin

  • kasut bertali
  • sesuai untuk kelihatan formal dan sedikit kasual

Kasut Oxford

Gambar diambil dari maskulin

Ia mungkin sama dengan kasut Derby tapi beza tau! Derby open laces manakala oxford pula closed laces

Kasut Loafer 

Gambar diambil dari budakbandunglaici

Ia boleh menjadi sesuatu yang kasual mahupun formal. Bergantung kepada tekstur pembuatannya.

  • Jika mahukan kasual atau semi kasual, anda boleh pilih loafer jenis kain atau suede
  • Jika mahukan yang formal, anda boleh pilih loafer kulit dengan kemasan yang berkilat

Yeay! soal kasut dah settle! Bab doorgift pulak! Ha dah ada ke belum?! Apa-apa pun, anda dah dengar gosip hangat ke belum?? Sekarang tengah ada promo RM1 tau! Cepat!!

https://reemdoorgift.com/product-tag/rm1-ke-bawah/

   

Checklist kepada yang bakal berkahwin

Hi assalamualaikum kepada bakal pengantin di luar sana, anda semua dah buat persiapan sebelum kahwin belum? Kalau belum, boleh cuba tgk checklist yang kami sediakan di bawah ini.

 

Sebelum perkahwinan : Kursus perkahwinan, wang hantaran, mas kahwin, upah jurunikah, kad jemputan, cincin tunang, cincin kahwin, barang kemas, perjalanan pergi dan balik untuk rombongan, tempat penginapan untuk rombongan

 

Barangan hantaran : Sirih junjung, potpurri, Al-Quran, telekung/sejadah, beg tangan, tuala, jam, kasut, satu set peralatan solek, satu set penjagaan muka/badan, buah-buahan, cokelat, kek

 

Gambar diambil dari http://www.ikahwin.my/blog/8-panduan-memilih-barang-hantaran

 

Juruandam : Pelamin, bunga pahar, bunga telur/cenderahati tetamu, baju songket, hiasan bilik tidur, pintu gerbang, hiasan hantaran

 

Gambar diambil dari http://www.smempelai.com/2017/05/pakej-lengkap-mempelai-b-kajang.html

 

Abadikan memori : Videografi, jurugambar

 

Gambar diambil dari http://www.ciktom.com/tips-cari-pakej-fotografi-perkahwinan-berkualiti-dan-terbaik/

 

Balai makan : Kanopi, kerusi dan meja, alas meja, kipas siling lampu, upah pekerja

 

Gambar diambil dari https://www.buffetcateringjohorbahru.com/sewa-khemah-kanopi/

 

Makan beradap : Set meja pengantin, kerusi dan meja, alas meja, skirting, scallop, kerusi banquet, bunga banquet, lauk pengantin

 

Gambar diambil dari http://kaizarcatering.blogspot.com/p/meja-makan-beradab.html

Katering : Nasi dan lauk, buah-buahan, air minuman, doorgift untuk tetamu

 

Gambar diambil dari https://zine.my/wanita/harga-pakej-katering-akan-naik-mungkin-anda-kena-kahwin-sebelum-1-september-ini/

 

Sistem PA : Satu set sistem PA, DJ/MC

 

Gambar diambil dari https://www.kahwinmall.com/pa-system-by-mr-zul-8862

 

Bulan madu : Percutian

 

Gambar diambil dari https://majalahkartini.co.id/gaya-hidup/wisata/5-destinasi-bulan-madu-favorit-di-tanah-air/

 

Ini juga secara tidak langsung dapat memudahkan segala urusan persiapan majlis kahwin anda semua. Tak ada la nanti termissed mana-mana barang untuk dibeli atau disediakan.

 

Haaa, Reem Doorgift juga skrg ada promo RM 1/pcs. Anda semua boleh tgk bahagian produk kami 🙂

Makanan untuk kulit sihat kepada bakal pengantin

By: Emy

Anda bakal pengantin? Ada masalah kulit dan nak kulit sihat? Cantik? Meh baca!

1.Yogurt

Yogurt sangat bagus untuk merawat masalah kulit seperti jerawat dan masalah kelemumur. Yogurt juga boleh dijadikan sebagai masker wajah. Tujuan nya untuk mendapatkan muka yang lebih bersih dan licin. Jadi, bila nak make up nanti pun senang. Tak perlu bersusah payah make up tebal-tebal sebab kulit muka dah cantik!

DAN, Sebaiknya gunakan yogurt yang ‘low sugar’ atau ‘low fat‘.

2. Makanan laut

Gambar diambil dari https://www.crownmelbourne.com.au/restaurants/casual/kitchen-workshop/info-booking

Makanan laut ni banyak manfaatnya untuk kulit cantik! Tahu tak? Makanan laut dapat membantu melembapkan kembali kulit anda yang kering dan mengalami inflamasi. Selain itu, kulit anda akan tampak lebih muda dan bebas dari jerawat. Confirm pengantin akan berseri pada majlisnya nanti! WOW! BESTNYA!

3. Vitamin C

Gambar diambil dari https://modaycenter.com/vitamin-c-vitamin-month/

Vitamin C adalah penting untuk pelbagai fungsi fisiologi seperti pembentukan kolagen. Beberapa istilah yang sering digunakan adalah L-Ascorbic Acid, Ascorbyl Palmitate, atau Magnesium Ascorbyl Phosphate.  Fungsi vitamin c ini adalah sangat penting kerana ia dapat melindungi kulit dari kerusakan yang disebabkan oleh paparan sinar ultraviolet dari matahari. Selain itu, ia juga dapat mencegah dari terjadinya kulit kering.

4. Sayur-sayuran Berwarna

Seperti yang kita tahu, sayur mempunyai pelbagai khasiatnya terutamanya untuk kulit tau! Sayuran berwarna seperti lobak merah, bayam dan ubi dapat mampu membantu mencegah penuaan semulajadi  serta kerosakan sel yang mengurangi risiko kanser kulit.
Selain itu, pengambilan bayam setiap hari dapat membersihkan kulit dari luar dan dalam.

Ha! ada sebarang majlis dalam masa terdekat tapi taktahu nak bagi souvenirs kat tetamu? Meh cuci mata sekarang tengok produk kami yang super duper unik ni! 

KLIK SEKARANG!! https://reemdoorgift.com/product-category/box/

        

 

 

 

Hiasan Sireh Junjung

Oleh: Emy

 

Pening kepala memikirkan hiasan untuk sireh junjung anda??

Disini ada beberapa idea untuk sireh junjung anda!

Image result for sirih junjung cantik

Gambar diambil dari http://www.ikahwin.my/blog/7-inspirasi-sireh-junjung

Warna hijau dan putih pastinya sesuai bersama untuk sireh junjung anda. Gabungan bersama bunga pilihan anda akan menjadikan sireh junjung tersebut lebih menarik!

Gambar diambil dari http://picdeer.com/

Jimatkan kuantiti dulang anda dengan menggabungkan bersama hantaran yang lain seperti cincin dan sebagainya. Gabungan warna yang sepadan juga dapat menarik minat tetamu

Gambar diambil dari http://www.ikahwin.my/blog/7-inspirasi-sireh-junjung

Jika anda mahukan sesuatu yang lain, anda boleh menyusun sireh junjung tersebut dengan tinggi seperti gambar di atas. Gabungkan bersama warna yang menyerlah supaya ia lebih WOW!

Image result for sirih junjung SIMPLE

Gambar diambil dari https://www.facebook.com/Lynhantarancreation

Jika anda mahukan sesuatu yang ringkas, anda boleh memilih untuk hiasan sireh yang bersaiz kecil.

 

Jadi, bagaimana dengan doorgift untuk tetamu? sudah ada atau belum? Jika belum dan mahu kan sesuatu yang unik, anda boleh lihat di www.reemdoorgift.com

           

https://reemdoorgift.com/product-category/item-baru/

           

 

5 Tips Petua Rumahtangga Bahagia

1) Hormati pasangan anda

Jangan bersikap panas untuk terus menghembur pasangan. Sebaliknya, bawa bertenang dan cuba bicara berdua di dalam nada yang lembut supaya pasangan anda tidak rasa tercabar dengan pendapat serta luahan anda mengenai perasaan rasa tidak puas hati tersebut. Hormat suami sebagai ketua keluarga. Serta hormat isteri sebagai peneman serta ibu kepada anak-anak anda.

2) Luahkan rasa cinta anda terhadap pasangan setiap hari

Tahukah anda, dengan hanya mengatakan anda sayang dan cinta itu telah boleh merubah hati yang suram kepada hari yang indah dan penuh dengan bunga-bunga? Rendahkan ego dan rasa malu. Katakan pada pasangan bertapa indahnya hidup anda memilikinya sebagai teman hidup. Pujilah jika mereka tampak kacak dan cantik dari hari biasa. Jangan segan untuk berjalan berpegang tangan ketika berjalan berdua di luar. Kerana dengan luahan ini, telah menjadikan hubungan anda dan pasangan penuh dengan bunga cinta.

3) Hargai pasangan anda

Hargai kehadiran mereka. Ucap terima kasih dengan setiap apa dilakukan dan sentiasa memberikan kata cinta supaya dengan ini mereka rasa dihargai dan kewujudan mereka disedari. Jika anda mempunyai rezeki lebih, berikan pasangan hadiah tanda terima kasih anda kerana kehadirannya di dalam hidup anda.

 

4) Komunikasi antara pasangan

Terapkan nilai hormat di dalam diri masing-masing. Jangan sesekali meninggikan suara untuk menunjukkan siapa benar dan siapa salah. Dan di dalam perkahwinan juga tiada istilah anda adalah boss. Meskipun suami adalah ketua keluarga. Tetapi kaum Adam harus peka, dengan kuasa yang anda ada, jangan tersalah guna. Untuk kaum Hawa pula, jangan mudah marah dan menyalahkan pasangan. Komunikasi amat perlu untuk membantu anda dan pasangan saling memahami antara satu sama lain. Luahkan rasa anda supaya tiada apa yang terpendam di dalam hati. Jika pasangan anda mempunyai masalah, jadilah bahu dan telinga mereka. Dengar setiap apa yang mereka luahkan, nasihat jika perlu.

5) Wujudkan suasana romantik di rumah

Kebersihan amat lah penting. Bersihkan rumah anda. Jika ada kelapangan, ajak pasangan anda bersama lakukan aktiviti mesra di rumah. Seperti masak bersama, kemas rumah bersama dan lain-lain lagi. Kepada kaum Hawa, jagalah kebersihan suami anda. Kebersihan diri mereka. Makan, pakaian serta kebersihan diri seperti rambut, wangian badan, jambang dan etc. Gunakan panggilan mesra antara anda dan pasangan di mana sahaja anda berada. Supaya rasa sayang itu sentiasa ada di dalam setiap kata dan perbualan anda.

Tips Berjimat Untuk Majlis Perkahwinan

Ramai pasangan kini yang akan berhutang keliling pinggan hanya kerana mereka ingin mengadakan majlis perkahwinan yang gah. Hakikatnya, anda tidak perlu habiskan simpanan wang atau lakukan pinjaman peribadi hanya untuk langsungkan majlis perkahwinan. Cuba tanya kembali diri anda, adakah berbaloi untuk berbelanja puluhan malah ratusan ribu untuk menarik perhatian kebanyakan tetamu yang tidak anda kenali? Pada pendapat kami, adalah lebih bermanfaat wang simpanan digunakan untuk masa hadapan dan  untuk anda langsungkan majlis dengan kos yang berpatutan (berpatutan tidak semestinya murah) namun majlis tersebut tetap akan dikenang hingga ke anak cucu.

Beri perhatian terhadap jumlah jemputan

Sekiranya anda benar-benar ingin menjimatkan kos, semak semula senarai jemputan anda dan hadkan kepada sahabat handai, ahli keluarga dan saudara mara terdekat yang betul-betul rapat dengan anda sahaja. Ahli keluarga anda dan pasangan mungkin akan mempengaruhi anda untuk menambah jumlah jemputan bagi memeriahkan majlis, namun anda perlu tetap dengan pendirian dan  bertanggungjawab sepenuhnya terhadap bilangan jemputan. Ini bukan sahaja bertujuan untuk menjimatkan kos, tetapi majlis yang ingin meraikan anda ini aka lebih bernmakna jika ia diraikan dengan orang yang tersayang yang benar-benar rapat dengan anda.

Minta bantuan dari kenalan

Anda mempunyai kenalan yang merupakan ahli muzik, penghibur, atau  seorang jurugambar yang berbakat? Apa kata anda berunding dengan mereka untuk menawarkan khidmat mereka pada hari perkahwinan anda sebagai ganti kepada hadiah perkahwinan? Ia salah satu cara yang berkesan untuk menjimatkan bajet, dan bakal menjadi satu pengalaman yang menyeronokkan untuk dikongsi bersama rakan anda.

MY_BudgetWeddings_blog03

Pilih lokasi  yang menjimatkan

Majlis persandingan di hotel 5 bintang sudah tentu akan kelihatan mewah dan berprestij. Namun, majlis persandingan di rumah anda sendiri atau lokasi luar yang lain tidak kurang hebatnya.

Selain di rumah, lokasi seperti taman dan pantai juga boleh diambil kira. Dengan berlatarbelakangkan hembusan bayu serta desiran ombak di pantai, ataupun dikelilingi pepohon dan bunga, pengalaman ini bakal menawarkan memori yang istimewa. Tambahan pula, menyewa kanopi berkipas adalah lebih murah dan menjimatkan berbanding daripada menyewa dewan. Jangan lupa untuk menyemak laporan cuaca!

Elakkan mengguna perancang khidmat perkahwinan (wedding planner)

Anda sebenarnya tidak memerlukan khidmat perancang majlis perkahwinan ika anda mempunyai keluarga dan sahabat handai untuk membantu persiapan anda. Perancangan bersama ini bukan sahaja akan mengeratkan hubungan, bahkan juga memudahkan anda dan pasangan untuk mengetahui perkembangan persiapan anda.

MY_BudgetWeddings_blog02

Rewang!

Rewang secara asasnya ialah majlis gotong-royong sebagai persiapan sebuah majlis yang disertai oleh keluarga dan jiran terdekat. Dalam konteks perkahwinan, ianya termasuklah memasak hidangan untuk majlis, mendirikan khemah, menyiapkan perhiasan dan banyak lagi.

Tradisi ini kian dilupakan oleh kerana katering dan perancang majlis perkahwinan  telah menjadi alternatif utama untuk menyediakan hidangan dan persiapan ketika majlis persandingan. Namun, rewang bakal menjadi strategi yang mampu menjimatkan perbelanjaan anda.

Do-It-Yourself (DIY) pelamin dan hiasan

Baru-baru ini, viral di laman sosial kisah pasangan yang menyediakan pelamin perkahwinan mereka sendiri dengan bajet bawah RM 100, dan hiasan yang amat cantik! Jika anda menggunakan khidmat perancang majlis, kosnya boleh menelan RM 5,000 hingga RM 15,000! Lebih baik anda potong perbelanjaan itu untuk sesuatu yang lain – seperti wang pendahuluan rumah – dan reka sendiri (DIY) pelamin dan hiasan anda.

Cetuskan kreativiti anda bersama rakan-rakan dan gunakan bahan kitar semula untuk lebih menjimatkan kos. Anda boleh merujuk Google dan Pinterest sebagai sumber inspirasi!

Sediakan playlist muzik anda sendiri

Muzik, karaoke dan DJ adalah salah satu elemen yang tidak dapat dipisahkan dari majlis perkahwinan. Jika anda inginkan kelainan, gunakan akaun Spotify anda beserta set stereo untuk menikmati muzik pilihan citarasa anda sepanjang majlis!

Sewa busana – atau guna pakaian yang anda ada

Tidak dapat dinafikan, semua orang ingin kelihatan cantik pada hari perkahwinan mereka. Namun, anda tidak perlu habiskan beribu hanya untuk pakaian yang anda bakal pakai sehari sahaja. Kini, anda boleh menyewa busana yang anda inginkan untuk menjimatkan kos atau pinjam sahaja dari ahli keluarga anda.

Merancang dari awal

Persedian untuk mengadakan majlis perkahwinan bukanlah satu perkara yang boleh dipandang remeh, terutama sekali jika anda mengutamakan penjimatan kos. Kami nasihatkan anda bersedia seawal dari 6 bulan sebelum majlis lagi. Sediakan senarai semak bersama-sama pasangan anda dan minta bantuan keluarga dan rakan-rakan terdeka.

Doorgift Kayu 2018 : Edisi Cantik & Beguna

Doorgift Kayu 2018

Oleh : Nuris

Hai semua! Dah lama rasanya admin tak menulis blog kan? Okay harini admin nak tulis tentang doorgift yang tengah hot abad ini. Apa dia ek? Korang tau tak ada banyak doorgift daripada material kayu yang boleh dijadikan sebagai doorgift. Mesti ada yang terfikir “Eh doorgift dari kayu? Mesti mahal ni kan?” Tak lah uolss tak mahal mana pun. Sangat mampu milik tau. Dan pakej-pakejnya pon menarik.

Okay meh sini admin cerita doorgift kayu apa yang reemdoorgift sediakan.

 

Cutting Board cetakkan Thank you

 

Cutting board design dari customer

1. Cutting board

Haa ni item kayu paling laris gila kat reemdoorgift. Semua dok pakat beli doorgift cutting board sampai penuh kedai, sampai dah tak boleh nak duduk kat lantai sebab takde ruang dah haha. Sebab apa ramai yang beli Cutting board ni ek? Sebab yang pertama ada dia unik. Kedua, cutting board ni pun boleh guna tau. Admin pun ada satu kat rumah buat guna potong sayur hehe. Tapi jangan lah hang pi potong ayam pakai cutting board ni cik adik oi, mau terbelah dua hahaha. Okay dah merapu. Ianya juga boleh jadi sebagai perhiasan di dinding. Tinggal gantung je.

Banyak design-design yang menarik kita sediakan. Ada sorang customer tu rambang mata tak tau nk pilih yang mana. Disamping design yang kita sediakan, korang pon boleh guna design sendiri. Takpe admin faham, setiap orang ada cita rasa masing-masing kan. Cutting board ni juga ada banyak pakej ye (..nanti admin cerita next blog ye..)

 

 

doorgift sikat kayu

2. Okay seterusnya adalah sikat kayu. Ramai admin jumpa customer yang tak tau nak bagi apa kat guest lelaki. Jangan risau semua, admin ada jalan penyelesaiannya. Mur mur je uloss. Harga admin bagi harga kasih sayang je. Sangat jimat. Beli banyak dpt murah lagi. Siap boleh cetak nama lagi.

 

doorgift penggantung kunci

3. Okay next is penggantung kunci. Juga diperbuat daripada kayu. Jika kita beri penggantung kunci sebagai doorgift, admin pasti guest korang mesti suka sebab sangat bermanfaat. Design pon kami sedikan pelbagai jenis. Kalau nak guna design sendiri pun di alu-alukan 🙂

 

penggantung hiasan Assalamualaikum
penggantung hiasan

4. Penggantung hiasan ni mur mur je uolss. Sis faham ramai bakal pengantin kat luaq sana nak cari doorgift yang kena dengan bajet depa. Di datangkan dengan pakej paperbag. Tapi kalau nk beli penggantung hiasan saja pun boleh. Banyak design boleh pilih. Tapi admin paling suka design “Assalamualaikum” sebab nampak-nampak je penggantung hiasan mesti rasa nak bagi sama haha.

 

Senduk Kayu aren

5. Senduk kayu aren ni selalu nya makcik-macik suka lah. Eh mana ada lah. Kalau korang nak tau senduk ni pon tengah laku keras sebab kita tengah buat promo. Admin suka sebab senduk nk cantik dan nampak esklusif dan sangat berguna. Balik rumah boleh buat cedok nasi. Admin pon ada satu kat rumah hehe

 

Senduk kayu putih

6. Haa yang ni pulak, tok sah dok cerita la aih. Laku keras yang amat sampai kedai penuh dengan senduk sahaja. Sebab apa laku keras sangat ni?? Sebab kami sayang customer-customer kami. Jadi kami buat promo kaw-kaw punya. Free sarung net & cetak nama. RM1.60 je guyss..!!

Murah kan?

 

Senduk sup tempurung

7. Senduk sup tempurung ini khas untuk makanan berkuah. Sangat useful tau. Rekaannya tradisionalnya sangat sesuai bagi majlis yang bertemakan tradisional. Mesti guest korang happy dapat senduk sup tempurung sebab at least dorang ada senduk yang unik kat dapur.

Unik kan?

 

Okay abis dah admin berceloteh harini. Admin tau mesti korang rambang mata kan bila tengok item-item kayu ni. It’s okay, take your time darling, but don’t take to much time sebab takut nanti x sempat pulak nak order hehe. Okay bye semua.

Salam sayang dari admin ReemDoorgift, Nuris