5 Tip untuk Buat Bajet Honeymoon

5 Tip untuk Buat Bajet Honeymoon

Image result for honeymoon

Adakah anda cuba untuk menyimpan wang untuk bulan madu anda?

 

Tidak mudah untuk membuat bajet untuk bercuti, tetapi tip-tip ini dapat membantu.

 

Pertimbangkan idea ini untuk bulan madu yang indah dan berpatutan:

Image result for honeymoon

  1. Fikirkan lokasi dan garis masa. Berapa lama anda bercadang untuk berbulan madu? Di mana anda akan pergi, dan sejauh mana dari perkahwinan anda?

 

Kebanyakan pasangan cuba untuk merancang sekurang-kurangnya seminggu. Di samping itu, ia adalah popular untuk memilih lokasi yang eksotik. Honeymoon seperti ini boleh menjadi sangat mahal, tetapi perancangan yang teliti dan bajet lebih awal boleh menjimatkan banyak wang tunai!

 

  1. Elakkan musim puncak. Jika anda boleh merancang honeymoon anda untuk luar musim, anda boleh menyimpan sejumlah besar wang.

 

Semasa musim puncak, anda akan menghadapi orang ramai yang lebih besar dan harga yang lebih tinggi. Ia lebih mahal untuk mendapatkan bilik hotel atau makan di sebuah restoran. kos penerbangan anda juga lebih tinggi pada masa-masa.

 

Musim puncak berbeza-beza mengikut lokasi. Lihatlah kadar di internet untuk tempoh masa honeymoon anda mencari penginapan yang akan berada di luar musim mereka.

 

Image result for honeymoon

 

  1. Bajet untuk segala-galanya. Bajet anda mungkin termasuk syarikat penerbangan, hotel, pengangkutan, sewa kereta, gas, dan makanan. Walau bagaimanapun, ia juga penting untuk mempertimbangkan perbelanjaan yang lebih kecil, kerana mereka boleh menambah dengan cepat.

 

Perbelanjaan ini boleh termasuk bayaran untuk menyewa papan luncur, melawat zoo, atau tarikan lain. Mereka juga boleh termasuk pakaian, cenderamata, losyen pelindung matahari, penghalau nyamuk, peta, dan lain-lain.

 

  1. Berhati-hati mempertimbangkan makanan anda. Makanan boleh menjadi perbelanjaan yang besar untuk pasangan berbulan madu. Bar mini di dalam bilik anda adalah mahal dan tidak memberikan apa-apa makanan kecuali makanan ringan.

Periksa kos pesanan perkhidmatan bilik dan makan di hotel untuk apabila anda tidak mahu keluar.

Penyelidikan kos makan di restoran-restoran dan kafe tempatan. Di samping itu, menyemak berapa banyak jalan vendor caj. Anda juga mungkin mahu untuk mencari kedai-kedai runcit dan pasar tani yang membolehkan anda menyimpan makanan yang anda boleh menyimpan di dalam bilik hotel anda untuk menjimatkan wang.

Adalah penting untuk ingat untuk tentukan amaun yang anda cadang untuk habiskan semasa membuat bajet.

  1. Rancang untuk perbelanjaan yang tidak dijangka. Anda mungkin menghadapi kecemasan dan kos lain yang tidak dijangka. Anda tidak pernah mengharapkan untuk mempunyai untuk menggunakan pelan kontingensi anda, tetapi ia akan menjadi bantuan yang besar kepada anda jika anda mendapati bahawa anda memerlukannya.

Bagaimana anda akan mengendalikan perjalanan ke hospital berbulan madu? Bagaimana anda akan mengendalikan perlu menggantikan pakaian anda jika bagasi anda hilang? Seperti yang anda merancang bajet anda, pertimbangkan jenis situasi, hanya dalam kes.

Perbelanjaan yang tidak dijangka juga boleh menyebabkan anda tersadai di negara atau benua lain, jadi bersedia dengan rancangan luar jangka dalam bajet anda.

 

Bajet anda memainkan peranan penting dalam honeymoon anda. Ikuti tips ini apabila menyediakan bajet anda dan menikmati bulan madu yang tidak dapat dilupakan.

 

 

Sumber artikel : 5 Tip untuk Buat Bajet Honeymoon

https://kokotiam.com/5-tip-untuk-bajet-honeymoon/

Ha, sekarang dah dapat sedikit sebanyak 5 Tip untuk Buat Bajet Honeymoon kan.
Sebelum itu, pasangan yang bakal berkahwin juga perlu mencari doorgift untuk majlis anda nanti. Anda tak perlu susah cari kerana kami ada doorgift yang anda mahu! Harga yang berpatutan taw 🙂

 

Mari dapatkan doorgift dengan kami 🙂

 

KLIK SEKARANG! https://reemdoorgift.com

 WhatsApp chat