Doorgift Berguna 2017: Pouch dan beg yang beranak-pinak!

Soalan ikhlas, berapa banyak beg yang anda ada? Tak kira besar kecil lama baru branded murah konvensional unik autentik berkualiti pakai buang semuanya. Ada sampai 20 tak? Kalau ada, kita geng!

Bukan apa, beg ni nak yang besar untuk muat semua barang, yang kecik nk simpan item comel, yang baru kena ikut trend, yang lama berkualiti bagus, yang itu hadiah orang yang ini beli duit gaji pertama, haishhh, banyak pula kategorinya.

Nampak tak permainannya kat situ. Banyak mana pun beg, sebab ianya berguna, jadi orang suka kalau dapat, sayang nak buang, dan paling bagus kerap digunakan. Kira alah membeli menang memakai gitu.

Kali ini, Reem Doorgift nak share jenis-jenis  beg pelbagai guna yang kami ada tawarkan. Yang ni pastinya approved kalau nk kasi sebagai tanda mata kat mana-mana majlis keraian, majlis akikah, majlis kenduri kendara. Dijamin berbaloi-baloi!

1) Beg Zip Songket

beg alat tulis songket
beg zip songket

Beg jenis ni, bahagian songketnya ada lining sponge, gebu dan nampak cantik bergaya. Kalau tema majlis tradisional, ni kena masuk dalam wishlist!

2)Beg zip bunga

beg zip motif floral
beg zip bunga

Ha! Ni kalau cikgu-cikgu gembira bukan kepalang dapat hadiah ni. Buat simpan marker. Beg ni pun ada sponge lining juga. Jadi kalau nk letak barang-barang yang sensitive sikit, sesuai sangat ni!

2)Beg satin songket cerut

beg satin songket cerut
beg satin songket cerut

 

Yang ni item terlaris kami. Sebab:
1)boleh digunakan terus sebagai beg nak isi barang doorgift
2)kalau nk jadikan item ni sebagai doorgift terus pun boleh. Ada option bungkus siap dalam kotak mika.

4)Beg songket telur

beg songket telur
beg songket telur

Selain nak bungkus telur dalam ni, nanti-nanti boleh guna nak simpan syiling. Zaman sekarang, syiling ni penting! Sebab minyak naik sen-sen, bukan ringgit-ringgit setiap hari khamis!

Beg mana paling menarik pada pendapat anda?

Jenis-jenis doorgift yang bersesuaian dengan peribahasa melayu.

 

Jika dahulu, item utama yang menjadi pilihan, kini ramai bakal pengantin lebih terbuka untuk memilh item-item lain sebagai alternative untuk dijadikan tanda ingatan majlis bersejarah mereka.

1. Tak lekang dek panas, tak using dek hujan
Bunga telur pada zahirnya masih relevan terutama pada mereka yang menitik beratkan tradisi melayu. Namun begitu, bagi sesetengah pihak, penyediaannya yang remeh serta kos yang lebih tinggi membuatkan sebahagian orang melilih jalan lain.

Beg Telur Songket
Beg Telur Songket
Kotak Songket Bujur
Kotak Songket Bujur
Kotak Songket segi Empat
Kotak Songket Segi Empat

2. Kenyang perut suka hati
Item trending menggantikan bunga telur yang pernah menjadi trend satu ketika dahulu adalah dari jenis makanan. Selain mudah diperoleh, mudah disiapkan dan harga yang berpatutan, item ni semestinya menggembirakan tetamu yang kenyang dan gembira menerima tambahan kudapan usai pulang dari memeneuhi jemputan.

3. Intan jika terbenam dalam perlimpahan sekalipun tidak akan hilang cahayanya
Bagi mereka yang mementingkan memento pada hari bersejarah pula, mereka akan mencari produk-produk cantik dan comel buat tetamu, siap diukir atau disemat nama mereka buat kenang-kenangan. Apa yang penting, hari bermakna mereka bukan sahaja dirai oleh kaum kerabat malah jemputan yang hadir.

Kipas Batik
Kipas Batik
Senduk Kayu
Senduk Kayu

4. Alah membeli menang memakai
Lain pula kerenahnya  bagi sesetengah yang lain, yang mementingkan fungsi dan kelangsungan manfaat daripada pemberian mereka buat hadirin majlis mereka. Bukan apa, alang-alang nak kasi, baik beri yang betul-betul berguna 🙂

Alas Pinggan
Alas Pinggan
Pen Gold
Pen Gold

Jadi, yang mana satu, pilihan hati? Tepuk dada tanya selera 🙂

Jenis dan Produk Sapu Tangan/ Tuala Tangan Reem Doorgift

Pada post sebelumnya telah diterangkan mengenai kelebihan dan kebaikan amalan menggunakan sapu tangan/ tuala tangan. Pos kali ini berkaitan dengan produk dari Reem Doorgift yang menyediakan pelbagai jenis sapu tangan/ tuala tangan yang bukan sahaja daripada fabric yang berkualiti malah cantik dan sesuai untuk digunakan sebagai hadiah pada sebarang majlis yang diadakan seperti majlis perkahwinan, aqiqah mahupun pada mesyuarat korporat.

Antara jenis dan details sapu tangan/ tuala tangan yang disediakan oleh pihak Reem Doorgift adalah seperti;

  1. Tuala aiskrim potong
  2. Tuala lollipop
  3. Sapu tangan (handkerchief)
  4. Tuala tabung

 

  1. Tuala aiskrim potong
  • Saiz tuala 20cm X 20cm
  • Hanya RM1.90/unit sahaja untuk 100- 399 unit
  • Hanya RM1.80/ unit sahaja untuk 400-999 unit
  • Hanya RM1.60/unit sahaja untuk 1000 unit keatas
  • Packaging terdapat dalam plastik transparent
Tuala Aiskrim Potong
Tuala Aiskrim Potong
  1. Tuala lollipop
  • Saiz tuala 20cm X 20cm
  • Hanya RM1.50/unit sahaja untuk 100-399 unit
  • Hanya RM1.40/unit sahaja untuk 400-999 unit
  • Hanya RM1.20/unit sahaja untuk 1000 unit keatas
  • Packaging terdapat dalam plastic transparent
Tuala Lolipop
Tuala Lolipop
  1. Sapu tangan (handkerchief)
  • Hanya RM1.50/unit sahaja untuk 100-399 unit
  • Hanya RM1.40/unit sahaja untuk 400-999 unit
  • Hanya RM1.20/unit sahaja untuk 1000 unit keatas
  • Packaging terdapat dalam kemasan kotak dan reben (harga sudah termasuk)
Sapu tangan (handkerchief)
Sapu tangan (handkerchief)
  1. Tuala tabung
  • Saiz tuala 20cm X 20cm
  • Hanya RM3.00/unit untuk 100-399 unit
  • Packaging terdapat dalam kemasan tabung silinder (Harga termasuk packaging)
Tuala Tabung
Tuala Tabung

 

Promosi Reemdoorgift 2017
Promosi Reemdoorgift 2017

Oleh itu, promosi Reem Doorgift kini kembali! Promosi berlangsung hanya selama sebulan sahaja. Jangan lepaskan peluang untuk menempah TUALA TABUNG untuk majlis-majlis yang bakal anda adakan seperti majlis perkahwinan, majlis cukur jambul, majlis keraian dll. Tuala tabung yang berkualiti tinggi, tebal dan lembut sesuai untuk pelbagai kegunaan. Harga bermula dari RM2.20/unit sahaja.

Untuk sebarang pertanyaan dan tempahan boleh hubungi +6013 304 3759. Terima kasih.

Kegunaan dan Kepentingan Tuala Tangan/ Sapu Tangan

Tuala adalah sejenis fabrik penyerap atau kertas yang digunakan untuk mengelap. Sapu tangan atau tuala tangan pula mempunyai fungsi yang sama cuma dalam bentuk yang lebih kecil dan mudah dibawa. Pada zaman dahulu, sapu tangan ini merupakan simbol hormat antara lelaki dan wanita dan ia pernah dikaitkan dengan lambang kehebatan dan penanda aras pangkat bagi seseorang lelaki dalam struktur masyarakat lampau.

Namun pada era ini, sapu tangan hanyalah sehelai kain kecil yang kehilangan fungsi dan dianggap ketinggalan zaman serta stail untuk orang tua. Tambahan pula, sapu tangan perlu dibersihkan dan dicuci setiap kali ia kotor berbanding hanya membuang kertas tisu selepas digunakan. Ini lebih menjimatkan masa.

Bagaimanapun, peng­gunaan kertas tisu yang menjadi pilihan masyarakat dunia hari ini sebenarnya memberikan impak negatif kepada alam. Tahu kah anda, untuk menghasilkan satu tan kertas tisu saja memerlukan 17 batang pokok sementara 20,000 gelen air bersih digunakan untuk memprosesnya.

Di Amerika Syarikat saja mencatatkan lebih 3,000 tan produk kertas tisu dibuang setiap hari lalu menghasil­kan gas metana dan bayangkan apabila seluruh dunia melakukannya. Jadi, untuk membantu menjaga alam yang sudah semakin tua ini, penggunaan tuala tangan haruslah diamalkan semula oleh masyarakat Malaysia demi menjaga Negara yang kita sayang ini.

Apa kata, anda sebagai generasi yang baru ini yang sayang akan alam sekitar, boleh memberikan tetamu anda tuala tangan/ sapu tangan sebagai cenderahati di hari bahagia anda. Anda juga boleh menjadi peneraju untuk mengembalikan amalan penggunaan sapu tangan ini. Oleh itu, Reem Doorgift ada menyediakan pelbagai jenis sapu tangan yang menarik, berpatutan dan bermanfaat.

Antara jenis sapu tangan yang ditawarkan oleh Reem Doorgift:)
Antara jenis sapu tangan yang ditawarkan oleh Reem Doorgift:)

2 Jenis Doorgifts yang Bermanfaat untuk Kegunaan Harian

Ramai yang akan menjadi tuan rumah mengadakan pelbagai majlis dan acara seperti majlis perkahwinan, majlis aqiqah, majlis makan malam dan sebagainya dan sebagai tanda penghargaan kita kepada mereka yang sudi hadir ke majlis kita, salah satu item yang perlu diambil kira dalam checklist kita adalah cenderahati atau door gift.

Terdapat pelabgai jenis door gift yang boleh didapati di pasaran namun ramai yang lebih tertumpu untuk mencari dan memilih kedai-kedai cenderahati yang murah, unik dan yang paling penting bermanfaat untuk digunakan oleh penerima cenderahati tersebut.

Semestinya door gift yang ingin diberi itu dihargai dan digunakan sepenuhnya kerana ia menjadi salah satu tanda pada tarikh bersejarah dan yang paling diingati. Oleh itu, pihak Reemdoorgift mempunyai beberapa idea dan contoh door gift yang berguna, bermanfaat, unik dan berpatutan yang patut dimiliki oleh tetamu yang hadir ke majlis anda.

Antara door gift yang unik dan bermanfaat untuk kegunaan seharian adalah:

  • Bulu ayam mini
  • Kipas batik

1) Bulu ayam mini

Door gift bulu ayam ini merupakan door gift yang unik dan bermanfaat. Kegunaan utama bulu ayam ini adalah sebagai pembersih habuk. Ia boleh digunakan untuk membersihkan habuk di mana sahaja terutamanya di rumah, pejabat dan juga di kereta. Jadi, jika door gift seperti ini diberi kepada tetamu yang hadir, pasti ia tidak akan dibuang begitu saja malah akan digunakan sebaiknya.

Bulu ayam mini yang di sediakan oleh pihak Reem Doorgift ini sangat berguna dan senang digunakan kerana saiznya yang kecil sesuai untuk dibawa dan disimpan di mana-mana sahaja. Dengan warna bulu ayam yang sangat menarik dan sesuai diletakkan dan dijadikan perhiasan rumah. Door gift bulu ayam ini juga siap dengan packaging kotak supaya kelihatan lebih kemas dan eksklusif. Details mengenai door gift bulu ayam mini seperti yang dibawah:

Bulu ayam mini
Bulu ayam mini
  • Door gift bulu ayam mini (berserta packaging box)
  • Saiz box: 30cm, seperti pembaris panjang
  • Hanya RM3.00/unit dengan tempahan minimum sebanyak 100 unit
  • POS PERCUMA (semenanjung) untuk tempahan 500 unit dan ke atas

Untuk sebarang pertanyaan dan tempahan, boleh hubungi +013 304 3759.

 

2) Kipas batik

Kipas batik adalah antara salah satu door gift yang unik dan bermanfaat untuk para tetamu yang hadir. Door gift ini sangat sesuai digunakan bukan sahaja ketika cuaca panas, malah sesuai untuk dijadikan sebagai hiasan rumah dan pejabat. Kipas batik ini juga boleh diletakkan di dalam kereta sebagai hiasan yang lebih unik dan menarik. Yang paling penting, door gift ini sangat jimat dan berpatutan sesuai dengan mereka yang mempunyai bajet yang sederhana tetapi inginkan door gift yang unik dan bermanfaat.

Kipas batik yang di sediakan oleh Reem Doorgift terdapat dalam 3 saiz yang berbeza iaitu saiz super jumbo, saiz jumbo dan saiz kecil mengikut kehendak dan citarasa pembeli. Corak yang ditawarkan jugak terdiri daripada pelbagai jenis corak batik dan floral yang unik dan kontemporari. Details mengenai door gift kipas batik adalah seperti dibawah:

Kipas Batik pelbagai saiz
Kipas Batik pelbagai saiz
  • Door gift kipas batik
  • Terdapat dalam 3 saiz iaitu : Saiz kecil – 19.5 cm, saiz jumbo – 20.0 cm dan saiz super jumbo – 27.0 cm (saiz diukur mengikut jejari (radius)).
  • Packaging terdapat dalam bentuk uncang net
  • Harga untuk setiap kipas batik:

Saiz kecil – RM1.60/unit dengan tempahan minimum sebanyak 100 unit

Saiz jumbo – RM1.90/unit dengan tempahan minimum sebanyak 100 unit

Saiz super jumbo – RM3.00/unit dengan tempahan minimum sebanyak 100 unit

Untuk sebarang pertanyaan dan tempahan boleh hubungi +6013 304 3759.

4 Tips Memilih Idea Doorgift Kahwin Yang Disukai Ramai

Kami ada 4 tips penting dan super power untuk pemilihan idea doorgift kahwin dalam sesebuah majlis perkahwinan.

(sambungan kepada post kami yang lepas iaitu : Tips Memilih Doorgift Cenderahati Untuk Majlis Perkahwinan Anda)

Majlis perkahwinan ialah sebuah majlis yang paling dinantikan bagi pasangan pengantin sama ada perkahwinan kali pertama, kedua, ketiga atau seterusnya.

Untuk sebuah majlis yang akan mencantumkan dua belah hati ini, semua pihak pastinya menginginkan yang terbaik. Antara elemen penting dalam sesebuah majlis ialah doorgift untuk tetamu.

tips idea doorgift kahwin

 

  1. Pilih Idea Doorgift Kahwin yang bersesuaian dengan tema majlis anda

Kebiasaannya, doorgift kahwin untuk sesebuah majlis perkahwinan adalah berbentuk cenderahati berkotak. Untuk menambahkan lagi keseriaan atau keunikan doorgift anda, sangatlah disyorkan untuk memilih doorgift yang bersesuaian dengan tema majlis perkahwinan.

Contohnya, jika perkahwinan anda bertemakan ala-ala suasana Arab (mungkin anda dan pasangan berkenalan di arab Saudi), cubalah carikan doorgift kahwin yang sangat menarik dari keunikan Negara Arab.

Sebagai contoh, mungkin anda boleh jadikan minyak atar sebagai doorgift untuk tetamu yang hadir. Adalah tidak munasabah jika perkahwinan anda bertemakan Arab, dan doorgift yang diberikan bertema Alice in the Wonderland. Betul tak?

gula-gula arab doorgift kahwin
Kalau tema arab, mesti teringat gula-gula arab ni. Ramai juga yang buat sebagai doorgift kahwin!

 

 

 

  1. Cari supplier Doorgift Kahwin yang menawarkan harga rendah dan berpatutan

Untuk membeli doorgift dengan harga yang berpatutan, digalakkan bagi setiap pasangan untuk membuat survey lebih awal keatas pengeluar-pengeluar yang menyediakan perkhidmatan tersebut.

Disarankan kepada anda untuk membuat bajet kewangan dan analisis bilangan tetamu yang akan hadir terlebih dahulu sebelum membuat tempahan doorgift supaya tidak berlaku lebihan bajet.

Jika pandai mencari supplier, insya-Allah anda akan mendapat harga yang terbaik dan jika pandai berurusan, mungkin anda boleh mendapat doorgift tambahan secara percuma.

Bacalah selawat dan hembus-hembuskan pada muka pengeluar yang sedang berurusan dengan anda, boleh jadi anda tidak perlu membayar sesen pun untuk tempahan anda. Hehe. Kata orang, tuah ayam nampak di kaki. Tuah pengantin siapa yang tau?

 

Kami di ReemDoorgift sentiasa menawarkan harga rendah dan berpatutan, sesuai dengan tema kami :

Affordable, Unique, Useful.

 

 

  1. Pilih Doorgift Kahwin yang tahan lama

Kebanyakan doorgift yang diberikan kepada tetamu selepas majlis perkahwinan biasanya akan dibuang.

Anda pun mesti pernah buang juga kan?

Untuk mengelakkan doorgift anda dari menjadi kawan kepada sampah sarap yang lain, pastikan anda memilih doorgift yang tahan lama dan sesuai untuk dijadikan hiasan di dalam rumah atau boleh diletakkan di dalam kereta.

Anda sudah memperuntukkan sejumlah wang yang banyak untuk doorgift kepada tetamu dan sangatlah menyakitkan jiwa, raga dan batin, jika doorgift kahwin yang anda berikan kepada tetamu dibuang begitu sahaja.

Pastikan tetamu anda merasa bersalah untuk membuang doorgift anda yang sangat luar biasa!

 

 

 

  1. Doorgift Kahwin 3 dalam 1

Fikirkan! Fikirkan bagaimana doorgift kahwin yang akan anda berikan kepada tetamu dapat menyelesaikan masalah mereka dari banyak sudut.

Maknanya, selain berfungsi sebagai doorgift, pastikan doorgift anda turut berfungsi dalam aspek lain contohnya, jika anda memberikan tuala kecil sebagai doorgift, tuala tersebut boleh dijadikan kain pengelap cermin tingkap di rumah nenek juga atau mungkin, boleh dijadikan sapu tangan untuk adik ke sekolah.

Banyak fungsinya bukan? Inilah antara cara terbaik untuk menambahkan peranan doorgift anda kepada tetamu yang hadir.

 

 

Jangan lupa untuk lihat pelbagai Doorgift Kahwin yang Unik Lagi Berguna yang Disukai Ramai di Reem Doorgift.

Klik Sini untuk mula pilih >> Reem Doorgift

 

 

Apapun doorgift yang anda pilih, pastikan ia menjadi satu cenderahati dan kenangan terbaik dari anda kepada tetamu untuk menghargai kedatangan mereka ke majlis bahagia anda.

Biar mereka tidak tidur malam kerana terharu dengan buah tangan yang kreatif, luar biasa dan sangat unik! Jangan lupa untuk mengundang kami ke majlis anda, supaya kami dapat menjadi saksi keunikan doorgift anda!

Buat pilihan terbaik dan selamat berbahagia hingga ke syurga!

 

Jom baca juga >>8 Idea Membuat Doorgift Perkahwinan Mudah & Murah (DIY Doorgift)

Kongsikan artikel ini dengan rakan-rakan anda ya!

Klik butang “SHARE” di bawah, terima kasih 🙂

From inside, rather than interpreting events have a glance at the website from a perspective distant in time and space

Tips memilih doorgift cenderahati untuk majlis perkahwinan anda

Cenderahati perkahwinan atau doorgift merupakan sesuatu yang utama dalam majlis perkahwinan. Oleh itu, doorgift yang menarik, bermanfaat dan unik biasanya boleh membuatkan sesuatu majlis perkahwinan tersebut menjadi satu kenangan yang bermakna oleh para tetamu yang hadir. Doorgift yang diberikan kepada para tetamu juga menunjukkan penghargaan daripada pihak tuan rumah di atas kehadiran mereka ke majlis perkahwinan.

doorgift murah unik berguna, doorgift tuala aiskrim
doorgift tuala aiskrim

Beberapa bulan sebelum majlis perkahwinan, pengantin lelaki dan pengantin perempuan boleh lah mencari masa berbincang untuk membeli doorgift yang sesuai dengan bajet.Anda juga boleh mendapatkan pandangan daripada ahli keluarga dan rakan-rakan anda,kerana secara tidak lansung, mereka juga antara tetamu yang datang. Jadi, tidak salah untuk kita mengetahui citarasa mereka. Anda dan pasangan anda juga boleh memberi pandangan masing-masing dalam memilih doorgift agar timbul kata sepakat di dalam membuat keputusan membeli doorgift. Pilih lah doorgift yang dapat dikenang oleh tetamu serta doorgift yang menggembirakan tetamu.

doorgift kotak songket, doorgift murah unik
doorgift kotak songket.

Sekiranya anda mencari doorgift untuk tetamu yang ramai dan tidak mahu terlepas bajet,bolehlah mencuci mata dengan doorgift murah yang kami sediakan. Selain murah, doorgift yang kami sediakan juga sangat berguna dalam kehidupan kita, dan ia boleh disimpan untuk jangka masa yang panjang. Doorgift-doorgift yang kami sediakan juga boleh didapati dengan harga yang berpatutan dan pastinya tidak melepasi bajet anda.

Antara doorgift murah lain yang kami ada adalah :

doorgift kahwin unik murah, doorgift ketip kuku
doorgift ketip kuku
doorgift murah unik berguna, doorgift kalendar
doorgift kalendar abadi
doorgift murah unik, senduk kayu
doorgift senduk kayu

 

Herself from the attributed source, indicating she shares no responsibility https://pro-essay-writer.com for australias

Cenderahati Doorgift Kahwin Towel Cake

TCM muffin

 

Jika kita tinjau dimajlis-majlis perkahwinan yang dihadiri, memang pelbagai tema dan bentuk cenderahati yang kita temui. Ada cenderahati unik berupa kantungan kecil makanan, bahan seramik, sapu tangan, CD Nasyid, minyak wangi, tasbih, bunga telur, kotak ukiran kayu dan banyak lagi dari doorgift murah sehinggalah semahal-mahalnya..

 

Untuk mendapatkan cenderahati yang tidak kurang menariknya ialah towel cake yang berbagai design. Design / motif makanan adalah paling di gemari.  Warna-warni, warna yang ceria, design yang Yummy spt yang sebenar memeriahkan lagi majlis.

 

Bahagian yang paling best adalah its calorie free.. Hehe Hadiah yang sesuai sebagai doorgift unik dan berguna untuk majlis perkahwinan dan cukur jambul, dan banyak lagi..

 

Material adalah gabungan antara kain towel cotton, kertas/kad, hiasan riben organza, bekas plastik, straw. Semua towel cake adalah siap dalam kemasan mika dan riben kecuali TCM lollipop (dalam kemasan plastik kawat emas).