Doorgift Cantik Menarik Tertarik 2017: Majlis Keraian di sekolah

Oleh: Munirah

Apa  yang terbayang diminda bila orang jamuan? Makanan? DJ dan MC(master of ceremony ye, bukan medical certificate) yang bersahaja, suasana meriah dan kemesraan antara satu sama lain, sporting rakan-rakan?

Macam mana pula kalau cikgu sekolah dan jamuan? Setiap kelas menjemput sampai penuh jadual. Silap-silap satu hari tu kerjanya makan sahaja sampai sudah!

Minggu ni kami kongsikan item-item menarik untuk dijadikan cenderahati majlis jamuan di sekolah, tak kiralah jamuan perpisahan ke jamuan kelas ke, jamuan akhir tahun ke, asalkan jamuanlah!

1. Penanda buku owl
Membaca jambatan ilmu. Tapi kalau kasi buku, mungkin tak akan dibuka, kalau dah akhir tahun. Apa kata hadiahkan sesuatu yang berkaitan buku, tapi bukan buku? Kita kasi penanda buku. Walaupun kemungkinan buku pelajaran tak dibuka tu tinggi, sekurang-kurangnya minat membaca ni tak terkubur.

Penanda Buku Owl
Penanda Buku Owl

Anak-anak masih boleh membaca apa jua jenis bahan bacaaan lain dan menanda muka akhir bacaanya, sebelum pergi bermain misalnya. Tidaklah berlipat-lipat kertas buku cerita mereka.

2. Beg zip bunga

beg zip motif floral
beg zip motif floral

Mungkin tahun perseolahan telah tamat tapi jangan dibuang merata lat-alat tulis. Walaupun mungkin akan dibeli baharu nanti, yang mana ada boleh dijadikan spare-part, alah, alat tulis hilang ni bukan perkara baru kat sekolah kan? Jadi pastikan barang-barang yang masih elok disimpan rapi. Jimat cermat!

3. Saputangan
Yang ni pemeriah suasana! Sebabnya, tuala berbentuk aiskrim dan muffin! Boleh menyelinap masuk dalam barang makanan ni!  Cumanya lebih
bagus kalau tidak dimakan begitu sahaja 🙂

doorgift tuala muffin
doorgift tuala muffin
Tuala Aiskrim potong
Tuala Aiskrim potong

4. Pen
Pergilah ceruk mana pun di bilik guru atau di sekolah secara amnya, pen ni tak pernah tak penting! Dari variasi pen, kami ada menawarkan dua jenis 🙂

doorgift pen gold
doorgift pen gold
doorgift pen kapsul
doorgift pen kapsul

Unik kan?

5.Senduk
Nak lagi rare? Untuk majlis guru-guru, boleh kasi senduk! Selain packaging menarik, memang berguna barang ni confirm tak buang punyalah!

doorgift senduk stainless steel
doorgift senduk stainless steel

Dah abis dah? Kalau nak lagi meh borak ngan kami meh 🙂 Nak request apa boleh bagitau, yang mana boleh kami bantu, kami tolong 🙂

“Ingat Doorgift Unik, Ingat Reem Doorgift”

Web : www.reemdoorgift.com

FB    : www.facebook.com/reemrias

IG     : reemdoorgift

Whatsapp: www.wasap.my/60133043759/sekolah11

Leave a Comment