Doorgift Birthday Surprise untuk anak-anak

Birthday party adalah antara keraian yang semakin biasa kita dengar. Kaum ibu terutamanya, sangat mengambil berat hal-hal begini. Almaklumlah, setahun sekali sahaja nak menyambutnya. Haruslah disimpan sebagai memori terindah untuk anak-anak yang kian meningkat dewasa. Nanti dah besar nanti belum tentu mak-mak boleh pilih tema dan peruntukan bajet. Sudah besar katanya.
Selain makanan, kek dan hiasan, doorgift juga dirasakan amat penting, sebagai tanda kenangan buat para tetamu. Kali ini, Reemdoorgift nak berkongsi contoh-contoh doorgift yang sesuai untuk anak-anak kecil (bawah 12 tahun)

1. Tuala muka
Anak-anak memang dalam zon aktif, jadinya kalau tuala ni ada banyak pun tiada masalah, selain berguna untuk keperluan sukan, tuala juga berguna disaat-saat kecemasan. Contohnya masa selesema. Kalau anak-anak kecil bawah lima tahun, ini option yang paling ekonomi J kalau dapat tisu, maka bertebaranlah satu kotak penuh tisu merata-rata jawabnya >.<

tuala muka dilipat menyerupai teddy bear

tuala muka dilipat menyerupai teddy bear

sumber: pinterest
contoh tuala muka yang telah digubah dalam bentuk teddy bear, comel kan?

tuala muka 12x24 inci

tuala muka 12×24 inci

tuala muka 12x12 inci

tuala muka 12×12 inci

Tuala muka, Reemdoorgift

2. Beg alat tulis
Yang ni tak salah lagi, mana-mana ibubapa pun tahu betapa besarnya hajat si anak-anak kecil untuk memiliki item ni. Terutama yang baru nak melangkah masuk ke alam persekolahan. Kalaulah boleh borong semua kat kedai tu, semua nak dibelinya T.T

beg alat tulis songket

beg alat tulis songket

beg zip motif floral

beg zip motif floral

Beg alat tulis songket & Beg zip corak floral, Reemdoorgift

Bekas pensel batik

Bekas pensel batik

Bekas pensel batik, Reemdoorgift

kotak songket panjang

doorgift kotak songket panjang

Kotak songket panjang,Reemdoorgift

3. Sikat
Kelakar bunyinya tapi percayalah, sepertimana getah rambut, sikat juga berperangai seperti chipsmore, kejap ada kejap takde.  Selain dari itu, anak-anak ni pasti lebih menghargai kepentingan kekemasan diri bila alatan perhiasan peribadi seperti ini diberikan sebegai hadiah. Sikat pulak comel-comel belaka. Kalau kena gayanya, memang boleh jadi harta karun disimpan baik dalam almari dan tak dibuang.

sikat kayu mini

sikat kayu mini

Sikat kayu mini, Reemdoorgift

sikat cermin

sikat cermin

Sikat cermin, Reemdoorgift

 

4.Ketip kuku
Bagi anak- anak yang sudah memahami arahan dan mampu mengurus kekemasan diri, ada baiknya ketip kuku diberkan kepada mereka. Tujuannya supaya mereka boleh berdikari dan rasa dah besar bila boleh potong kuku sendiri. Namun awas untuk kanak-kanak yang lebih kecil. Hadiah ini mungkin berbahaya kepada mereka (6 tahun ke bawah)

doorgift ketip kuku 3 in1

ketip kuku 3 in1

ketip kuku 3 in 1, Reemdoorgift

doorgift ketip kuku love

ketip kuku love

ketip kuku love, Reemdoorgift

doorgift ketip kuku haiwan

doorgift ketip kuku haiwan

ketip kuku ladybird, Reemdoorgift

 

doorgift ketip kuku kura-kura

ketip kuku kura-kura

ketip kuku kura-kura, Reemdoorgift

5. Bekas simpanan syiling
Menabung sememangnya amalan mulia. Jadi antara cara terbaik menyemai amalan ini adalah menggalakkan mereka menyimpan. Untuk permulaan, apa kata kita ajar mereka untuk menyimpan nilai yang lebih rendah terlebih dahulu, wang syiling contohnya. Walaupun sedikit nilainya, tapi percayalah dengan kesedaran sejak kecil ini, manfaatnya berpanjangan sehingga dewasa kelak.

beg telur songket

beg telur songket

Bekas songket telur,  boleh juga diguna pakai untuk menyimpan syiling.

Mungkin anda juga ada idea lain untuk dikongsikan? Berkongsi pendapat gitu :)

Doorgift yang cantik serta menarik lagi berguna: comel dan bermanfaat

Sapa pernah melaui situasi-situasi macam ni:
Situasi 1: Dekat LRT, masa balik kerja.
Pintu tren dibuka, maka masuklah menyerbu orang berpusu-pusu. Dalam padat-padat tu, dapatlah anda masuk juga. Tiba-tiba (Jengjengjeng), sebab banyak sangat bau campur-campur, anda pun rasa nak terbersin. Tahan punya tahan nak cari tisu/tuala nk cover, sekali
“…Achoooo…”
Alamak!! Korek-korek beg, aishh, masa nilah takde tisu. Nak lap, tapi tak selesa.
Maka berhuhulah sepanjang perjalanan sampai stesen berikutnya, kalau kritikal, turun jugak kena beli tisu ni, tak selesa.

Situasi 2:
Anda kat mall tengah jalan-jalan nak naik escalator/tangga, masa nak pegang side tepi tu, terasa basah melekit pulak, tengok atas, oh ada orang tengah makan benda manis. Ya rabbi tak selesanya melekit-lekit ni!

Situasi 3:
Dalam lif, tengah syok-syok scroll telefon, tiba-tiba ada bau kurang enak pulak, macam ade bom dengan silencer dilepaskan. Sumber, tak diketahui. Semerbaknya seluruh alam. Berpinar rasa. Kalau pegang hidung ni macam tak sopan, nak taknak kena cover juga hidung ni.

Apa persamaan tiga-tiga situasi ni?
HA! Kita perlukan sesuatu untuk menghilangkan/ mengurangkan ketidak selesaaan. Penting sebenarnya sediakan payung sebelum hujan ni.

Bayangkan, menghadapi situasi-situasi diatas tetapi dengan wujudnya tisu/kain lap/tuala kecil dalam radar yang boleh dicapai. Pasti anda berasa sangat lega bukan?

Makanya, percayalah, kalau anda hadiahkan saputangan kepada orang, walaupun nampak kecil (dan comel juga), ia sangat bermanfaat pada masa-masa genting.

Di Reemdoorgift kami menyediakan seleksi pelbagai jenis tuala kecil untuk anda. Variasi yang boleh dipilih terdapat dalam beberapa model.

Tuala Muffin

Tuala Muffin

Tuala Model Mufin 

small size-17

Tuala aiskrim potong

Model tuala aiskrim potong

 

Handkerchief

Handkerchief

Handkerchief

dan banyak lagi model yang lain di sini  http://reemdoorgift.com/product-category/tuala/

:)

Jenis-jenis doorgift yang bersesuaian dengan peribahasa melayu.

 

Jika dahulu, item utama yang menjadi pilihan, kini ramai bakal pengantin lebih terbuka untuk memilh item-item lain sebagai alternative untuk dijadikan tanda ingatan majlis bersejarah mereka.

1. Tak lekang dek panas, tak using dek hujan
Bunga telur pada zahirnya masih relevan terutama pada mereka yang menitik beratkan tradisi melayu. Namun begitu, bagi sesetengah pihak, penyediaannya yang remeh serta kos yang lebih tinggi membuatkan sebahagian orang melilih jalan lain.

Beg Telur Songket

Beg Telur Songket

Kotak Songket Bujur

Kotak Songket Bujur

Kotak Songket segi Empat

Kotak Songket Segi Empat

2. Kenyang perut suka hati
Item trending menggantikan bunga telur yang pernah menjadi trend satu ketika dahulu adalah dari jenis makanan. Selain mudah diperoleh, mudah disiapkan dan harga yang berpatutan, item ni semestinya menggembirakan tetamu yang kenyang dan gembira menerima tambahan kudapan usai pulang dari memeneuhi jemputan.

3. Intan jika terbenam dalam perlimpahan sekalipun tidak akan hilang cahayanya
Bagi mereka yang mementingkan memento pada hari bersejarah pula, mereka akan mencari produk-produk cantik dan comel buat tetamu, siap diukir atau disemat nama mereka buat kenang-kenangan. Apa yang penting, hari bermakna mereka bukan sahaja dirai oleh kaum kerabat malah jemputan yang hadir.

Kipas Batik

Kipas Batik

Senduk Kayu

Senduk Kayu

4. Alah membeli menang memakai
Lain pula kerenahnya  bagi sesetengah yang lain, yang mementingkan fungsi dan kelangsungan manfaat daripada pemberian mereka buat hadirin majlis mereka. Bukan apa, alang-alang nak kasi, baik beri yang betul-betul berguna :)

Alas Pinggan

Alas Pinggan

Pen Gold

Pen Gold

Jadi, yang mana satu, pilihan hati? Tepuk dada tanya selera :)

Bunga Telur: Tradisi Tersirat

Kebiasaan memberi telur pada zaman dahulu amat sinonim dengan masyarakat melayu suatu ketika dahulu. Namun begitu tradisi ini nampak gayanya semakin pudar dalam generasi kini. Boleh jadi kos dan penyediaannya sedikit remeh dan memerlukan ketelitian (dan kelembutan juga).

Menurut beberapa sumber internet, tradisi ini disulam maksud tersirat. Persuratannya, telur ada simbolik kepada kesuburan. Dalam konteks ini, ia merupakan perlambangan hajat pasangan terhadap tetamu agar mendoakan rezeki cahaya mata sebagai penambah seri dalam kehidupan berumah tangga.

Ada benarnya juga, sebab ayam bertelur sekali banyak, boleh jadi pengharapan rezeki yang bertambah (ini sekadar pandangan, jangan diambil terus percaya >.<)

Jika dahulu, pemberian ini biasa diberikan di majlis dalam pelbagai bekas pakai buang (kertas, plastik pembalut), kini pelbagai cara pembungkusan tersedia, termasuk pembungkusan yang boleh diguna semula.

Menghargai tradisi lama yang bermakna ini, kami di Reemdorgift menyediakan beberapa pilihan gaya klasik sebagai bekas untuk cenderahati ini.

Variasi kotak songket yang pelbagai yang kami tawarkan mungkin sahaja sesuai dengan gaya, malah bajet anda :)

Pilihan kotak empat segi, bulat dan bujur menjadi produk ikonik kami bagi mereka yang mementingkan sentuhan penuh gaya tanpa menipiskan dompet :)

Buluh dan Kipas Pengganti Kad Undangan

Kad undangan jemputan biasanya akan digunakan oleh mereka yang ingin mengadakan majlis tidak kira majlis apa sekalipun untuk memberitahu dan menghebahkan tentang majlis yang akan diadakan itu. Namun pada zaman teknologi moden ini, ramai yang menggunakan pendekatan media sosial sebagai medium untuk menyebarkan tentang maklumat majlis yang akan diadakan nanti kerana ramai yang berpendapat, menggunakan media sosial ini lebih mudah, jimat dan cepat kerana hamper semua lapisan masyarakat kini dapat mengakses ke medium media sosial tersebut.

Namun, untuk mereka yang mencari kelainan dalam menyampaikan undangan jemputan lebih lebih lagi di majlis bahagia anda, Reemdoorgift ada menyediakan 2 jenis undangan yang sangat unik dan menarik dan yang paling penting sangat berpatutan mengikut bajet anda iaitu kipas dan buluh undangan

  1. Buluh undangan
  • Hanya RM2.30/unit dengan minimum 200 unit tempahan sahaja.
  • Ini adalah salah satu undangan yang menarik kerana ianya dalam bentuk gulungan buluh.
Buluh undangan

Buluh undangan

2.Kipas undangan

  • Hanya RM2.50/unit dengan minimum 100 unit tempahan sahaja.
  • Ini juga adalah salah satu undangan yang menarik kerana ianya dalam bentuk kipas.
Kipas Undangan

Kipas Undangan

Buluh dan kipas undangan ini bukan sahaja sangat unik dan menarik untuk diberikan kepada keluarga terdekat dan sahabat, ia juga akan diingati dan dihargai kerana jemputan undangan yang sangat rare itu.

Jenis dan Produk Sapu Tangan/ Tuala Tangan Reem Doorgift

Pada post sebelumnya telah diterangkan mengenai kelebihan dan kebaikan amalan menggunakan sapu tangan/ tuala tangan. Pos kali ini berkaitan dengan produk dari Reem Doorgift yang menyediakan pelbagai jenis sapu tangan/ tuala tangan yang bukan sahaja daripada fabric yang berkualiti malah cantik dan sesuai untuk digunakan sebagai hadiah pada sebarang majlis yang diadakan seperti majlis perkahwinan, aqiqah mahupun pada mesyuarat korporat.

Antara jenis dan details sapu tangan/ tuala tangan yang disediakan oleh pihak Reem Doorgift adalah seperti;

  1. Tuala aiskrim potong
  2. Tuala lollipop
  3. Sapu tangan (handkerchief)
  4. Tuala tabung

 

  1. Tuala aiskrim potong
  • Saiz tuala 20cm X 20cm
  • Hanya RM1.90/unit sahaja untuk 100- 399 unit
  • Hanya RM1.80/ unit sahaja untuk 400-999 unit
  • Hanya RM1.60/unit sahaja untuk 1000 unit keatas
  • Packaging terdapat dalam plastik transparent
Tuala Aiskrim Potong

Tuala Aiskrim Potong

  1. Tuala lollipop
  • Saiz tuala 20cm X 20cm
  • Hanya RM1.50/unit sahaja untuk 100-399 unit
  • Hanya RM1.40/unit sahaja untuk 400-999 unit
  • Hanya RM1.20/unit sahaja untuk 1000 unit keatas
  • Packaging terdapat dalam plastic transparent
Tuala Lolipop

Tuala Lolipop

  1. Sapu tangan (handkerchief)
  • Hanya RM1.50/unit sahaja untuk 100-399 unit
  • Hanya RM1.40/unit sahaja untuk 400-999 unit
  • Hanya RM1.20/unit sahaja untuk 1000 unit keatas
  • Packaging terdapat dalam kemasan kotak dan reben (harga sudah termasuk)
Sapu tangan (handkerchief)

Sapu tangan (handkerchief)

  1. Tuala tabung
  • Saiz tuala 20cm X 20cm
  • Hanya RM3.00/unit untuk 100-399 unit
  • Packaging terdapat dalam kemasan tabung silinder (Harga termasuk packaging)
Tuala Tabung

Tuala Tabung

 

Promosi Reemdoorgift 2017

Promosi Reemdoorgift 2017

Oleh itu, promosi Reem Doorgift kini kembali! Promosi berlangsung hanya selama sebulan sahaja. Jangan lepaskan peluang untuk menempah TUALA TABUNG untuk majlis-majlis yang bakal anda adakan seperti majlis perkahwinan, majlis cukur jambul, majlis keraian dll. Tuala tabung yang berkualiti tinggi, tebal dan lembut sesuai untuk pelbagai kegunaan. Harga bermula dari RM2.20/unit sahaja.

Untuk sebarang pertanyaan dan tempahan boleh hubungi +6013 304 3759. Terima kasih.

2 Jenis Doorgifts yang Bermanfaat untuk Kegunaan Harian

Ramai yang akan menjadi tuan rumah mengadakan pelbagai majlis dan acara seperti majlis perkahwinan, majlis aqiqah, majlis makan malam dan sebagainya dan sebagai tanda penghargaan kita kepada mereka yang sudi hadir ke majlis kita, salah satu item yang perlu diambil kira dalam checklist kita adalah cenderahati atau door gift.

Terdapat pelabgai jenis door gift yang boleh didapati di pasaran namun ramai yang lebih tertumpu untuk mencari dan memilih kedai-kedai cenderahati yang murah, unik dan yang paling penting bermanfaat untuk digunakan oleh penerima cenderahati tersebut.

Semestinya door gift yang ingin diberi itu dihargai dan digunakan sepenuhnya kerana ia menjadi salah satu tanda pada tarikh bersejarah dan yang paling diingati. Oleh itu, pihak Reemdoorgift mempunyai beberapa idea dan contoh door gift yang berguna, bermanfaat, unik dan berpatutan yang patut dimiliki oleh tetamu yang hadir ke majlis anda.

Antara door gift yang unik dan bermanfaat untuk kegunaan seharian adalah:

  • Bulu ayam mini
  • Kipas batik

1) Bulu ayam mini

Door gift bulu ayam ini merupakan door gift yang unik dan bermanfaat. Kegunaan utama bulu ayam ini adalah sebagai pembersih habuk. Ia boleh digunakan untuk membersihkan habuk di mana sahaja terutamanya di rumah, pejabat dan juga di kereta. Jadi, jika door gift seperti ini diberi kepada tetamu yang hadir, pasti ia tidak akan dibuang begitu saja malah akan digunakan sebaiknya.

Bulu ayam mini yang di sediakan oleh pihak Reem Doorgift ini sangat berguna dan senang digunakan kerana saiznya yang kecil sesuai untuk dibawa dan disimpan di mana-mana sahaja. Dengan warna bulu ayam yang sangat menarik dan sesuai diletakkan dan dijadikan perhiasan rumah. Door gift bulu ayam ini juga siap dengan packaging kotak supaya kelihatan lebih kemas dan eksklusif. Details mengenai door gift bulu ayam mini seperti yang dibawah:

Bulu ayam mini

Bulu ayam mini

  • Door gift bulu ayam mini (berserta packaging box)
  • Saiz box: 30cm, seperti pembaris panjang
  • Hanya RM3.00/unit dengan tempahan minimum sebanyak 100 unit
  • POS PERCUMA (semenanjung) untuk tempahan 500 unit dan ke atas

Untuk sebarang pertanyaan dan tempahan, boleh hubungi +013 304 3759.

 

2) Kipas batik

Kipas batik adalah antara salah satu door gift yang unik dan bermanfaat untuk para tetamu yang hadir. Door gift ini sangat sesuai digunakan bukan sahaja ketika cuaca panas, malah sesuai untuk dijadikan sebagai hiasan rumah dan pejabat. Kipas batik ini juga boleh diletakkan di dalam kereta sebagai hiasan yang lebih unik dan menarik. Yang paling penting, door gift ini sangat jimat dan berpatutan sesuai dengan mereka yang mempunyai bajet yang sederhana tetapi inginkan door gift yang unik dan bermanfaat.

Kipas batik yang di sediakan oleh Reem Doorgift terdapat dalam 3 saiz yang berbeza iaitu saiz super jumbo, saiz jumbo dan saiz kecil mengikut kehendak dan citarasa pembeli. Corak yang ditawarkan jugak terdiri daripada pelbagai jenis corak batik dan floral yang unik dan kontemporari. Details mengenai door gift kipas batik adalah seperti dibawah:

Kipas Batik pelbagai saiz

Kipas Batik pelbagai saiz

  • Door gift kipas batik
  • Terdapat dalam 3 saiz iaitu : Saiz kecil – 19.5 cm, saiz jumbo – 20.0 cm dan saiz super jumbo – 27.0 cm (saiz diukur mengikut jejari (radius)).
  • Packaging terdapat dalam bentuk uncang net
  • Harga untuk setiap kipas batik:

Saiz kecil – RM1.60/unit dengan tempahan minimum sebanyak 100 unit

Saiz jumbo – RM1.90/unit dengan tempahan minimum sebanyak 100 unit

Saiz super jumbo – RM3.00/unit dengan tempahan minimum sebanyak 100 unit

Untuk sebarang pertanyaan dan tempahan boleh hubungi +6013 304 3759.

Packaging Doorgift Yang Menarik

Terdapat pelbagai jenis packaging doorgift untuk menyerikan majlis anda. Semahal mana pun doorgift anda, jika tidak dilengkapi dengan packaging yang menarik, pasti tidak dapat meningkatkan seri doorgift tersebut. Doorgift anda akan kelihatan lebih menarik dan eksklusif dengan pemilihan packaging yang tepat ! Kami akan menyesuaikan keperluan anda berdasarkan bajet yang anda peruntukkan.

 

Berikut adalah jenis-jenis packaging menarik yang boleh diperoleh di Reem Doorgift :

1) Plastik Berbentuk Tabung

handkerchief beraneka warna berbentuk silinder yang jimat lapik meja bujur

Packaging seperti plastik berbentuk tabung ini sangat sesuai dipadankan dengan kain tuala yang bervariasi. Tambahan pula, plastik tabung itu mempunyai corak tersendiri yang menaikkan lagi seri kain tersebut. Tuala tabung berkualiti tinggi, tebal dan lembut sesuai untuk pelbagai kegunaan dan semestinya merupakan #doorgiftbermanfaat untuk majlis anda.

2) Kotak Plastik

reemdoorgift-39 small size-25

Kotak plastik sangat sesuai dengan doorgift yang mempunyai pelbagai bentuk dan saiz. Ianya mampu memberikan kekemasan dan menampakkan doorgift tersebut lebih menarik. Selain itu, bahan aksesori seperi reben dan sticker boleh ditambah untuk menampakkan lebih comel dan kreatif serta mudah dibawa.

3) Kotak Songket

reemdoorgift-63  bekas doorgift kotak songket

Kebiasannya tuan rumah memberi gula-gula ataupun bunga telur kepada para tetamu. Untuk menampakkan doorgift anda ada ciri-ciri klasik dan keunikan yang tersendiri, kami bawakan anda kotak songket yang beraneka corak dan bentuk. Material songket yang digunakan menghasilkan finishing yang kemas dan tersendiri. Anda juga boleh menggunakan kotak songket ini untuk menyimpan kerongsang atau fungsi-fungsi lain.

4) Undangan Buluh 

 reemdoorgift-28 reemdoorgift-30

Selain kad undangan yang dicetak dari kertas biasa, undangan buluh juga boleh diberikan para tetamu. Undangan buluh ini mempunyai ciri-ciri yang menarik dan unik. Undangan buluh bukan sahaja boleh dijadikan sebagai kad undangan, malah ianya juga boleh dicetak mengikut kehendak pelanggan. Sebagai contoh, ianya boleh dicetak sebagai kalender untuk kegunaan tetamu anda.